Μακροπρόθεσμος στόχος η νέα Τούμπα μέσω του Μουντιάλ του 2030

Γιώργος Καστάνης05 Ιουνίου 2023

Έχει... προοπτικές αυτή η συνεργασία που έχει αναπτύξει ο επίσημος ΠΑΟΚ με το Υπουργείο αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας. Προοπτικές μακροπρόθεσμες, που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ευεργετικές για τον σύλλογο. Θυμίζουμε για όσους δεν είχαν ενημερωθεί τους προηγούμενους μήνες, πως από τον προηγούμενο Οκτώβριο του 2022 έχει ξεκινήσει μία συνεργασία των δύο πλευρών όπως είχε αναφέρει η Metrosport και το metrosport.gr σε αναλυτικά ρεπορτάζ.

Σε πρώτη φάση αυτή η συνεργασία επικεντρώνεται στην έλευση ορισμένων παικτών από την Σαουδική Αραβία στη Θεσσαλονίκη και στην καλύτερη ακαδημία (με διαφορά από τις υπόλοιπες).

Η Metrosport αποκαλύπτει ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος αυτής της συνεργασίας που αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται σε…. νηπιακό στάδιο είναι ακόμη και η ένταξη της Τούμπας σε ένα project για την πλήρη ανακαίνισή της. Πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Η Σαουδική Αραβία μαζί με την Ελλάδα και την Αίγυπτο κατέθεσαν επίσημα υποψηφιότητα στην FIFA τον περασμένο Μάρτιο, για την συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030. Υπάρχουν άλλες δύο υποψηφιότητες και μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση που θα ληφθεί για το Μουντιάλ. Εφόσον επιλεγεί η Σαουδική Αραβία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος για το Μουντιάλ, τότε το γήπεδο της Τούμπας μπορεί να αξιοποιηθεί και να ανακαινιστεί πλήρως.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων από το Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας στα μέσα Μαϊου, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αντιπροσωπεία από το Υπουργείο αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, έζησε την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας είδαν και τον αγώνα των πλέι οφ του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό.

Συναντήθηκαν με την Μαρία Γκοντσαρόβα, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Επαναλαμβάνουμε πως από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η συνεργασία του ΠΑΟΚ με το υπουργείο αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας. Η οποία περιλαμβάνει την ένταξη δύο νεαρών παικτών στις ακαδημίες και στον ΠΑΟΚ Β.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Saudi Scholarship for Developing Football Talents (SSDFT)» του Υπουργείου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας. Το SSDFT είναι ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας, με στόχο να βελτιώσει τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της και να τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη γεύση από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δουλεύοντας στο εξωτερικό με διεθνή πρότυπα.

Η Μαρία Γκοντσαρόβα αποδείχθηκε μία πολύ καλή οικοδέσποινα κάτι το οποίο σχολίαζαν οι εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος λοιπόν είναι η κατασκευή της νέας Τούμπας τα επόμενα χρόνια. Αρκεί βεβαίως, να δοθεί το τελικό Ο.Κ. από την FIFA και να αναλάβουν την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Η τελευταία μάλιστα αναμένεται να είναι και ο βασικός χρηματοδότης της ανακατασκευής των γηπέδων.

Επίκειται και άλλη επίσκεψη τη νέα σεζόν

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Metrosport και του Metrosport.gr στις αρχές της νέας αγωνιστικής περιόδου, εκπρόσωποι από το υπουργείο αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να έρθουν εκ νέου στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ. Επιθυμία τους είναι να παρακολουθήσουν έναν ευρωπαϊκό αγώνα αρκεί φυσικά ο Δικέφαλος να εξασφαλίσει την συμμετοχή του, στους ομίλους του Conference League. Η συνεργασία που ήδη έχει ξεκινήσει με θετικές προοπτικές, μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.