Μακράν το πιο ενδιαφέρον και ρευστό ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης12 Δεκεμβρίου 2020

Το αυριανό ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον από τότε που οι "κίτρινοι" επέστρεψαν από τα πέτρινα χρόνια στη Β' και Γ' Εθνική.

Έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αρης βρίσκεται στα καλύτερά του, είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έχει φοβερή ψυχολογία και σίγουρα καλύτερο ρόστερ από την προηγούμενη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά, σταθερά προβληματίζει. Έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του, κουβαλάει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, του λείπει η αυτοπεποίθηση, σίγουρα δεν είναι η ομάδα που μέχρι το καλοκαίρι του 2019 προκαλούσε το φόβο σε όλους τους αντιπάλους της.

Αυτά, βεβαίως, είναι τα θεωρητικά δεδομένα, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας βάσει της εικόνας των δύο ομάδων τους τελευταίους 3-4 μήνες.

Μία εικόνα η οποία, σαφώς, δίνει ένα προβάδισμα στον Αρη, αλλά θεωρητικά μιλώντας μόνο.

Διότι στην πράξη ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος πώς θα εξελιχθεί ένα ντέρμπι σαν το αυριανό.

Άλλωστε, δεν ξέρουμε πόσο εύκολο θα είναι και για τον Άρη να διαχειριστεί δυσκολίες που δεν είχε απέναντι σε κανέναν από τους έως τώρα αντιπάλους του, πλην Ολυμπιακού. Από τον οποίον έχασε...

Προσωπικά έχω την απορία αν ο Μάντζιος θα επιλέξει, όπως με τον Ολυμπιακό έτσι και με τον ΠΑΟΚ, να περιμένει τον αντίπαλό του ή αν θα επιδιώξει να πάει σε ματς στο οποίο ξεκάθαρο στόχο θα έχει να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες.

Σε ό,τι με αφορά, σημαντική παράμετρος πιστεύω ότι θα είναι και η διαχείριση από πλευράς Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός έχει την εμπειρία αυτών των ντέρμπι ως ποδοσφαιριστής αλλά όχι ως προπονητής.

Θα παίξει ρόλο αν η τακτική του αποδώσει ή όχι, αν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού ντέρμπι, θα επηρεάσει την εξέλιξή του.

Για τον Μάντζιο, ίσως, να μην είναι τόσο μεγάλο το βάρος. Όχι γιατί έχει την τεράστια εμπειρία της καθοδήγησης ομάδων σε τόσο απαιτητικά ντέρμπι, αλλά γιατί - γενικώς - είναι... μπαρουτοκαπνισμένος στην κατηγορία.

Ενδεχομένως και να επηρεάσουν ελάχιστα οι δύο προπονητές, να κριθούν τα πάντα από την απόδοση των παικτών, από την ποιότητά τους.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το ντέρμπι γιατί είναι εξαιρετικά ρευστό.

Ως προς το σύνολο, μάλλον, των παραμέτρων του...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.