Ο Μάκος για το εγχείρημα των Β΄ ομάδων, το Euro και την απουσία της Ελλάδας

Metrosport Team13 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γρηγόρης Μάκος και αναφέρθηκε στο εγχείρημα των Β΄ ομάδων, την έναρξη του Euro 2020, αλλά και την απουσία της Ελλάδας από μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. 

«Θεωρώ ότι καλύτερο να υπάρχουν τέτοια άτομα σε ακαδημίες ομάδων, όπως είναι τώρα στον ΠΑΟΚ. Μόνο όφελος θα έχουν τα νεαρά παιδιά γιατί αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από μεγάλη καριέρα. Δεν ξέρω πως θα γίνει η φόρμουλα με τις Β΄ ομάδες. Είναι διφορούμενο όλο αυτό. Στη Γερμανία όταν ήμουν με το Μόναχο 1860 είχα παίξει κάποια παιχνίδια με τη Β΄ ομάδα γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πώς θα λειτουργήσει και τι θα γίνει με τις ομάδες από την επαρχία. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν ομάδες σε επαγγελματικές κατηγορίες και να μην πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να γίνει ότι στο εξωτερικό, που ο παίκτης κοιμάται ήσυχος και πληρώνεται το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον αντίστοιχο σύλλογο».

Για την έναρξη του Euro 2020 και την απουσία της Εθνικής Ελλάδας:

«Αν ήταν η Εθνική μας θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για όλους τους Ελληνες. Σίγουρα, όμως είναι μια μεγάλη διοργάνωση και θα κάτσουμε να το δούμε γιατί έχει μεγάλες ομάδες με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό τουρνουά που θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Όταν βλέπεις τα Σκόπια, την Ουγγαρία και την Φινλανδία σ΄ αυτή τη διοργάνωση και να λείπει η Εθνική μας είναι απογοητευτικό. Δυστυχώς μετά το 2014 η Εθνική έχει περάσει σε ένα επίπεδο πληρώνομαι παίζω; Με κάποιους που έχω μιλήσει αυτό βγάζει προς τα έξω. Δεν ξέρω αν ισχύει. Δεν μιλάω τώρα με τα παιδιά που είναι τώρα στην Εθνική μας. Όταν εμάς μας καλούσαν, εγώ προσωπικά που ήμουν στην ΑΕΚ και ανυπομονούσαμε πώς και πώς να φοράμε τα γαλανόλευκα. Το ζούσαμε κάθε στιγμή. Μόνο κέρδος είχαμε. Από την εποχή Ρανιέρα και μετά ξεκίνησε η μουρμούρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μην ξεχνάμε τι έγινε πριν δυο χρόνια με τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο. Δεν νομίζω ότι ξαφνικά αυτά τα παιδιά με την μεγάλη καριέρα που έχουν κάνει να ζητούν να μην αγωνιστούν στην Εθνική. Εγώ θεωρώ ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση γιατί με στεναχωρεί που λείπουν τέτοιοι παίκτες από την Εθνική».

Για το ποια παιχνίδια με την Εθνική που θα ξεχώριζε:

«Από τότε που μου καλούσαν στην Εθνική, ήταν κάτι ξεχωριστό κάθε μέρα για μένα. Η πρόκριση με τη Ρωσία και το ματς με τη Γερμανία στο Euro 2012 θα μου μείνουν αξέχαστα. Όμως η διοργάνωση μου είχε μείνει αξέχαστη. »

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ κοιτάω τα αουτσάιντερ και περιμένω γενικά εκπλήξεις και μου αρέσει να βλέπω σ΄ αυτές τις διοργανώσεις. Θέλω να δω τι θα κάνουν η Τουρκία, η Ουαλία και η Κροατία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.