«Μακελειό» στο αθλητικό αλλά και στο πολιτικό παρασκήνιο

Δημήτρης Μπούζας15 Νοεμβρίου 2021


Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αναδείξει την σοβαρότητα της είδησης η οποία πληροφορούσε την ποδοσφαιρική μας κοινωνία για μια συμπόρευση δύο πανίσχυρων μιντιαρχών στον χώρο, οι οποίοι άφησαν στην άκρη το αβυσσαλέο μίσος και την επί δεκαετίες αλληλοσυκοφάντιση τους. 

Την οποία διατήρησαν με ακραίους και βαρύτατους χαρακτηρισμούς (αναφορές σε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, κολομβιανά καρτέλ και άλλα πολλά) και την οποία αποφάσισαν να διαγράψουν, ενισχύοντας τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, όπως επίσης και τις αντίστοιχες «απασχολήσεις» τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με γεια τους με χαρά τους θα μου πείτε να αποφασίσουν ύστερα απο τόσα χρόνια, ότι τα όσα έλεγαν ο ένας για τον άλλον ήταν ψέματα και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να τα διαγράψουν, τουλάχιστον σε ότι αφορά την σχέση τους. Θα συμφωνούσαμε απόλυτα με την υποσημείωση πως η κοινή γνώμη όμως δεν έχει καμία υποχρέωση να τα ξεχάσει. Όσον αφορά το εξαιρετικά σημαντικό και εξόχως προειδοποιητικό γεγονός της ανίερης συμμαχίας, αυτό μάλλον δεν έτυχε της ανάλογης εκτίμησης και σοβαρότητας, όπως τουλάχιστον φαίνεται μέχρι στιγμής, από εκείνους που φυσιολογικά θα έπρεπε να ανησυχήσουν. Συνήθως όμως τα υποψήφια θύματα προσπαθούν πάντοτε να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, μέχρι τη στιγμή που θα νιώσουν την θηλιά στο λαιμό τους.

Πάμε όμως παρακάτω για να σταθούμε στην προχθεσινή σοκαριστική ανακοίνωση με την επίθεση της ΕΠΟ στον Υφυπουργό Αθλητισμού, η οποία αξίζει να σημειωθεί, ήρθε σχεδόν άμεσα για να προστεθεί και να συμπληρώσει το «προχθεσινό» μας σχόλιο, στο οποίο υποστηρίζαμε ότι ο πολυπράγμονας Υφυπουργός, παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα μια ανεξήγητη διαφοροποίηση συμπεριφοράς, προτιμώντας την σιωπή και την παντελή έλλειψη πρωτοβουλιών. Ποιος; Αυτός που δεν έχανε ούτε υποψία ευκαιρίας για να βρίσκεται πάντοτε στο «πρώτο τραπέζι» της επικαιρότητας. 

Στο ίδιο σημείωμα μας αναφερόμασταν και στην «δεδηλωμένη» πλέον και εμφανέστατη δυσαρέσκεια της Κυβέρνησης προς το πρόσωπο του, για το πολιτικό κόστος που της φόρτωσε με τις ανεκδιήγητες γκάφες του και τα απερίγραπτα λάθη. 

Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση της ΕΠΟ σε αρκετά σημεία βλέπεις να τον χαρακτηρίζουν «άφαντο», «εξαφανισμένο για 50 μέρες», κάτι που το είχαμε κι εμείς επισημάνει. Η επίθεση όμως της Ομοσπονδίας και οι αναφορές της στην αφύπνιση από το λήθαργο του Υφυπουργού σε ένα θέμα που τα ΜΜΕ (σ.σ ελέγχου απόλυτα του Ολυμπιακού) προσπάθησαν να το φορτώσουν εκεί που δεν είναι και με καραμπόλα να το χρεώσουν σε μια παράταξη που δεν ελέγχεται από τους ερυθρόλευκους, γιατί αυτό είναι όλο το ζουμί της αιφνιδιαστικής εμφάνισης του Υφυπουργού, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τον ίδιο. 

Οι ομοσπονδιακοί πήραν το γάντι που τους πέταξε και τον κάλεσαν να απολογηθεί για τις σιωπές του στα εγκλήματα που πληγώνουν ακόμη τον χώρο και των οποίων οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί έχουν εξαφανιστεί για... άγνωστους λόγους, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι μεταξύ τους υπήρξαν γνωστοί και με δακτυλοδεικτούμενη διεύθυνση. Τον καλούν λοιπόν να εξηγηθεί για ποιο λόγο θέλησε να αναλάβει την θέση και τον ρόλο ενός ντέντεκτιβ, για κάτι που δεν είχε ακόμη απασχολήσει ούτε την ΕΛ.ΑΣ, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την ΕΠΟ, όπως επίσης και με τον αθλητικό δικαστή που δεν είχε περάσει ακόμη το κατώφλι της Ομοσπονδίας και δεν είχε αναλάβει και εκδώσει απόφαση για καμία υπόθεση. Τον ρωτούν ποιους εξυπηρετούσε τη παρέμβαση του. 

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόθεση ανταπάντησης του Υφυπουργού σε αυτά που τον χρεώνουν. Πιστεύουμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα τον ωφελούσε, γιατί ήδη η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει και για ποιο λόγο προφανώς να επιχείρησε αυτόν τον ανεξήγητο αιφνιδιασμό. Προφανώς πιστεύουμε για δύο λόγους. Ο ένας είναι να βγει από το «λαγούμι» του γιατί πολλά ψιθυρίζονται για την τύχη του και ο άλλος για να αποδείξει σε αυτούς που τον στήριζαν τόσα χρόνια, ότι ποτέ δεν τους ξέχασε και δεν έφυγε από κοντά τους, ασχέτως κάποια ξεκαρφώματα που ήρθαν από πλευράς Κούγια. 

Στον τίτλο μας και με τον γενικό χαρακτηρισμό «μακελειό» συμπεριλάβαμε ανεξάρτητα από την υπόθεση Αυγενάκη, τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν στον χώρο με τις ζυμώσεις ιδιαίτερα που γίνονται αυτό το διάστημα μέσα στο ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό το κάναμε για να σας δώσουμε την ευκαιρία να σταθείτε με ιδιαίτερη προσοχή στη «γραμμή» που ακολουθούν τα ΜΜΕ του προέδρου του Ολυμπιακού. Μια γραμμή τεθλασμένη με τους όρους και μέσα στα όρια του παίρνω και δίνω και με τους ...«μαμελικούς» (για όσους υποψιασμένους γνωρίζουν τον χαρακτηρισμό) να κερδίζουν έδαφος. Δεν το πάμε παρακάτω γιατί όσο και να΄ναι ο πολτός μέσα στο αθλητικοπολιτικό μας μίξερ δεν είναι και ότι καλύτερο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.