Μακεδονικός σημαίνει πρωταθλητισμός, πρωταγωνιστές, πρωτιές

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2022

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για την οικογένεια του Μακεδονικού, η οποία αποδεικνύει σε κάθε τομέα και άθλημα ότι ο πρωταθλητισμός και το πρωταγωνιστικό στοιχείο είναι συστατικά της μέρη!

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες και η μία δεύτερη ομάδα του συλλόγου – σε τρία διαφορετικά αθλήματα – πραγματοποιούν ταυτόχρονα κούρσα πρωταθλητισμού, καθιστώντας πλέον ξεκάθαρο αλλά και εφικτό τον στόχο της ανόδου.

Για να γίνει πιο κατανοητή η εικόνα σε αυτό το καταπράσινο κάδρο πρωταθλητισμού, σε 45 συνολικά αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν, οι «πράσινοι» και οι «πράσινες» έχουν πανηγυρίσει 32 φορές (!) τη νίκη, καθιστώντας την πλέον κάτι συνηθισμένο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όσα έχουν καταφέρει έως τώρα τα τέσσερα τμήματα του Μακεδονικού:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ’ Εθνική, 2ος όμιλος): 1η θέση

Από την πρώτη θέση και με απόσταση δύο βαθμών από τον δεύτερο Εδεσσαϊκό βαδίζει στο 2022 η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών. Με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, καθώς και με την κορυφαία αμυντική επίδοση μεταξύ των ομάδων του ομίλου (πέντε γκολ παθητικό), οι αθλητές του Γιώργου Αμανατίδη δείχνουν κάθε Κυριακή ότι έχουν τα φόντα να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες ανόδου μέσα από τη διαδικασία των play-off, κυνηγώντας το όνειρο της επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες.


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β’ ΟΜΑΔΑ (Α ΕΠΣΜ, 3ος όμιλος): 2η θέση

Μπορεί στόχος του τμήματος να μην είναι φυσικά κάποια βαθμολογική επιδίωξη, όμως η δεύτερη θέση και η κούρσα πρωταθλητισμού στην Α κατηγορία της ΕΠΣΜ έρχεται ως αποτέλεσμα της ποιότητας των αθλητών και της σοβαρότητας με την οποία δουλεύει μαζί τους το τεχνικό επιτελείο. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, οι Ελπίδες των Γκούντα, Θεοδωρίδη, Βασιλείου έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας για τη συμμετοχή τους στα play-off και παραμένουν μια σταθερή απειλή για τους πρωτοπόρους Ακρίτες.

ΜΠΑΣΚΕΤ (Β’ Εθνική, 4ος όμιλος): 1η θέση

Αντίστοιχη ξέφρενη πορεία πραγματοποιεί και το τμήμα μπάσκετ ανδρών, που συγκατοικεί στην κορυφή του 4ου ομίλου με τον Αίαντα Ευόσμου στους 20 βαθμούς! Το… νεοφώτιστο σύνολο του Σάββα Ντολόπουλου έχει εκπλήξει το μπασκετικό κοινό με τις επιδόσεις του και ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στην έως τώρα επιτυχημένη πορεία είναι – το δίχως άλλο – το εκπληκτικό οικογενειακό κλίμα που χαρακτηρίζει τα αποδυτήρια της ομάδας. Σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθήματα των τελευταίων ετών, οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν χαρακτήρα βαδίζοντας στο 2022 και να αντέξουν την πίεση.

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ (Α2 Ανδρών, Β Ζώνη, Α όμιλος): 2η θέση

Με δυνατές εμφανίσεις και σκληρό χαρακτήρα, οι άνδρες του βόλεϊ βρίσκονται στη δεύτερη θέση μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο ΧΑΝΘ (από την οποία ηττήθηκαν στο ντέρμπι) και κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον στο νέο έτος, ενόψει των play-off. Η δουλειά του Λάμπη Μπαμπαλιούτα, για δεύτερη σεζόν στα «πράσινα», αποδίδει καρπούς στο τερέν, με τον Μακεδονικό να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο.

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α ΕΠΕΣΘ): 5η θέση

Το δυνατό σύνολο του Άρμεν Μπελουμπέκωβ απέχει μια ανάσα από την τετράδα και τα play-off στην Α κατηγορία της ΕΠΕΣΘ. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, τα «πράσινα» κορίτσια έχουν μόνο να αφοσιωθούν στην προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες ανόδου που τις αναλογούν. Άραγε, θα το καταφέρουν; Οι απαντήσεις στο τερέν…


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.