Μακεδονικός: Ραντεβού με την ιστορία

Αχίλλειος Έξαρχος11 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Μακεδονικό. Ο ιστορικός σύλλογος της Νεάπολης απέχει μόλις 90 αγωνιστικά λεπτά για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της επιστροφής στη δεύτερη κατηγορία μετά από 32 ολόκληρα χρόνια και οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι για να το πετύχουν. Ήταν η σεζόν 1990 - 91 όταν ο Μακεδονικός αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην τότε Β’ Εθνική και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Αμανατίδη δεν θέλουν να φανούν ασυνεπείς στο σημερινό ραντεβού με την ιστορία. Αντίπαλος στη σημερινή τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου είναι ο Π.Α.Ο. Ρουφ σε ένα παιχνίδι πραγματικό τελικό και για τις δύο ομάδες. 

Και οι Αθηναίοι, άλλωστε, τρέφουν ελπίδες ανόδου και θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Από την πλευρά του ο Μακεδονικός με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι σε Ηλιούπολη και Αγροτικό Αστέρα έχει το πλεονέκτημα πως βολεύεται με δύο αποτελέσματα. Εκτός από τη νίκη, δηλαδή, του αρκεί και η ισοπαλία για να πανηγυρίσει την επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία. Υπό προϋποθέσεις, πάντως, ο Μακεδονικός μπορεί να πανηγυρίσει την άνοδο ακόμη και με ήττα, αρκεί την ίδια ώρα η Προοδευτική να ηττηθεί από την Παναχαϊκή, ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο δεν βρίσκεται καν στο μυαλό παικτών και τεχνικής ηγεσίας, οι οποίοι θα αγωνιστούν με μοναδικό στόχο το θετικό αποτέλεσμα ώστε να μην εξαρτώνται από άλλα παιχνίδια.

Η αποστολή των «πρασίνων» αναχώρησε χθες το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μετέβη οδικώς στην Αθήνα, όπου σήμερα στις 6 μ.μ. θα δώσει τον... νυν υπέρ πάντων αγώνα για την άνοδο. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό, επικρατεί αισιοδοξία για την σημερινή αναμέτρηση και άπαντες ευελπιστούν πως σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο τ ου Ρουφ παίκτες και τεχνική ηγεσία θα γράψουν ακόμη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Μαζί με τον κόσμο του

Από το σημερινό ιστορικό ραντεβού δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο φίλαθλος κόσμος του Μακεδονικού. Με τη στήριξη των φιλάθλων θα αγωνιστούν οι «πράσινοι» κόντρα στον Π.Α.Ο. Ρουφ, καθώς θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού των φιλάθλων του Μακεδονικού έχει δοθεί για τις 9 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού, από όπου θα αναχωρήσει το λεωφορείο με προορισμό το γήπεδο του Ρουφ. Η επιστροφή θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.