Μακεδονικός: Ο Γιώργος Παυλάκος κάνει την ανασκόπηση της σεζόν

Metrosport Team09 Ιουνίου 2021

Ο γενικός διευθυντής του Μακεδονικού, Γιώργος Παυλάκος, απάντησε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου στα τέσσερα σημαντικότερα ερωτήματα γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου: το αποτέλεσμα της φετινής σεζόν, η σχέση Ακαδημίας και ανδρικής ομάδας, η απουσία δύο σημαντικών προσώπων και… η επόμενη μέρα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του γενικού διευθυντή του Μακεδονικού:

Η ομάδα τερμάτισε μόλις 2 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση, αρκετούς βέβαια μακριά από την πρώτη. Σε τι βαθμό άγγιξε τον βαθμολογικό στόχο που της είχε τεθεί; Υπάρχουν ελαφρυντικά λόγω της περίεργης χρονιάς και του μισού πρωταθλήματος;

«Ο στόχος του συλλόγου κάθε χρόνο είναι ο πρωταθλητισμός και αυτό φαίνεται από τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας μας. Δεν πετύχαμε λοιπόν το στόχο μας βαθμολογικά γιατί οτιδήποτε εκτός της πρώτης θέσης δεν μας ικανοποιεί. Ελαφρυντικά που να αφορούν τον κορωνοϊό δεν υπάρχουν, καθώς για όλες τις ομάδες τα δεδομένα ήταν ακριβώς τα ίδια.

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον πρωταθλητή Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που μπόρεσε να το διαχειριστεί καλύτερα απ’ όλους, είχε την πιο σταθερή απόδοση σε όλο αυτό το μισό πρωτάθλημα. Το μόνο ελαφρυντικό που δίνω στην ομάδα μας είναι οι σοβαροί αλλεπάλληλοι τραυματισμοί που αντιμετωπίσαμε και φυσικά η απώλεια του Παύλου. Ο Παύλος αποτελούσε στήριγμα για την διοίκηση, το προπονητικό team, τους παίκτες και όχι μόνο».

Το καλοκαίρι προωθήθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία, αλλά αποκτήθηκαν – όπως και το χειμώνα – επίσης κάποιοι νεαροί με περιθώρια εξέλιξης. Είσαι ικανοποιημένος από τη δική τους παρουσία; Έχει βρει ο Μακεδονικός έναν κορμό που υπόσχεται πολλά για το μέλλον;

«Είμαι γενικά πολύ χαρούμενος που υπάρχει συνέχεια και σύνδεση της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Σε γενικά πλαίσια θα έλεγα ότι το project εξαγωγής παικτών σε συνδυασμό με τον πρωταθλητισμό είναι αρκετά δύσκολο και πρόκληση για εμάς. Θετική είναι, όμως, η εικόνα, αφού ήδη μιλάμε στα ποδοσφαιρικά πηγαδάκια για κάποιους από τους αθλητές μας όπως ο Δοϊρανλής, που τα τελευταία δύο χρόνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και πιστεύω φέτος θα πάρει την ευκαιρία του σε ομάδα στο εξωτερικό ή σε κάποια από τις μεγάλες ΠΑΕ.

Επίσης, αυτή την στιγμή το 25% της Α ομάδας είναι παιδιά από την καδημία μας και θέλουμε κάθε χρόνο αυτό το ποσοστό να μεγαλώνει. Θεωρώ και ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε αρκετούς αθλητές της Ακαδημίας να περνούν την πόρτα της ανδρικής ομάδα και να έχουν ποδοσφαιρικό μέλλον σε μεγαλύτερες κατηγορίες με ή μέσα από τον Μακεδονικό».

Ολοκληρώνεται μια χρονιά μέσα στην οποία χάσαμε δύο αγαπημένα πρόσωπα, τον κ. Γιώργο και τον Παύλο. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου;

«Τα λόγια είναι περιττά. Η απουσία τους είναι αισθητή. Δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους να αγαπούν άνευ όρων την ομάδα, και με την καθημερινή επαφή να τους ορίζεις σαν οικογένεια στο μυαλο σου. Ο κ.Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την ομάδα με ανιδιοτέλεια. Για τον Παύλο μας τι να πώ… Από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα έβλεπα ότι συνεννοούμασταν με τα μάτια. Ένας άνθρωπος που αγάπησε τον σύλλογο και τον ενδιέφερε από το γκαζόν μέχρι και τα νεράκια που θα πίνουν οι παίκτες… Το σίγουρο είναι ότι άφησαν το στίγμα τους και το κενό τους είναι πολύ μεγάλο. Θα τους θυμόμαστε για πάντα».

Τι σκέψεις υπάρχουν για τη νέα σεζόν; Που τίθεται ο πήχης;

«Περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ αρχικά σχετικά με την αναδιάρθρωση, αλλά σε γενικά πλαίσια, όπως ανέφερα και πρίν, πάντα ο στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούμε σε όποια κατηγορία και να αγωνιζόμαστε σε συνδυασμό με την παραγωγή ποδοσφαιριστών. Η επόμενη κατηγορία είναι πάντα το κίνητρο και ο στόχος. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να κυλήσει ομαλά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.