Μακεδονικός: Έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Β'

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μακεδονικός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό Β' στο γήπεδο της Ευκαρπίας για την 7η αγωνιστική της Betsson Super League 2 (16/12, 15:00, ΕΡΤ3), με τον προπονητή του Συλλόγου να αναφέρεται στη σημασία της αναμέτρησης ενώ έκανε τον απολογισμό της χρονιάς κάνοντας ειδική μνεία στην άνοδο στη Superleague 2.

«Έχουμε κάνει μια συζήτηση με τα παιδιά. Έχουμε σταθεί στο ότι η παρουσία μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καταπληκτικά. Και στο ότι, οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε – και γενικά οι ευκαιρίες που δημιουργούμε σε εκτός έδρας παιχνίδια και μάλιστα σε τέτοια εμφάνιση – θα πρέπει να γίνονται γκολ, να μην αδικούν τους εαυτούς τους τα παιδιά. Γιατί, στην ουσία, θα έλεγα ότι σε αυτό το παιχνίδι αδικήσαμε τους εαυτούς μας και σίγουρα δεν αξίζαμε την ήττα» δήλωσε ο Γιώργος Αμανατίδης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ και συνέχισε: «Γενικά, είπαμε ότι πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια και κόντρα σε αυτές τις ομάδες στις οποίες έχω αναφερθεί ξανά (σ.σ. τα λεγόμενα «φαβορί»), πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο συγκεντρωμένοι. Αυτά είναι τα μαθήματα που πήραμε και ουσιαστικά οι οδηγίες που δώσαμε στα παιδιά».

-Κόντρα σε άλλη ομάδα Β, αυτήν του ΠΑΟΚ, που επίσης αγωνίζεται με μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική παιδεία που προσομοιάζει σε Ακαδημία, ο Μακεδονικός τα είχε πάει καλά, επικρατώντας σε φιλική αναμέτρηση με σκορ 3-1. Έχει αξία εκείνη η αναμέτρηση κατά την προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό Β;

«Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που είναι νεανική, είναι πολύ αθλητική… Εάν με τις υπόλοιπες ομάδες που παίξαμε έως σήμερα θα έπρεπε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, τώρα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω στη συγκέντρωση μας. Γιατί αυτές οι ομάδες παίζουν χωρίς άγχος, οπότε τα ρίσκα που παίρνουν είναι πολλά περισσότερα. Άρα εδώ θα χρειαστεί διπλή συγκέντρωση από την δική μας ομάδα, θα πρέπει να δουλέψουν πολύ το παιχνίδι και στο ψυχολογικό αλλά και στο τακτικό κομμάτι, στο πώς θα διαχειριστούμε το ματς, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Είναι μια ομάδα που γενικά θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, παίρνει ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά όλα τα έχουμε δει, τα έχουμε δουλέψει και έχουμε μιλήσει με τα παιδιά για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε. Μένει μόνο να αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι προετοιμαστήκαμε σωστά. Σίγουρα, όμως, θα επιμείνω στο πόσο απαραίτητη είναι η συγκέντρωση».

-Σας επηρέασε καθόλου το γεγονός ότι είχατε μόλις τέσσερις μέρες για να δουλέψετε πάνω στο παιχνίδι;

«Όχι, όχι. Είμαστε έτοιμοι θεωρώ. Δε μας έχει επηρεάσει αυτό το κομμάτι. Ήδη είχαμε ξεκινήσει από την Τρίτη και δουλεύαμε πάνω στον Παναθηναϊκό, οπότε θεωρώ ότι οι τρεις μέρες ήταν αρκετές να δείξουμε πράγματα στα παιδιά, να πούμε πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα. Οπότε δε νομίζω ότι μας επηρέασε. Ο Παναθηναϊκός ίσως είναι λίγο πιο φρέσκος από μας, λόγω του ότι είχε το ρεπό του τώρα και εμείς παίξαμε την Κυριακή, αλλά αυτό δεν θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο νομίζω».

-Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Μακεδονικού το 2022. Αν κάνεις μια ανασκόπηση του ημερολογιακού έτους, ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή σου με την ομάδα; Είτε από την περυσινή είτε από την φετινή σεζόν;

«Η περυσινή τελευταία αγωνιστική, μες στον ΠΑΟ Ρουφ, αυτή ήταν η πιο δυνατή. Είναι ξεχωριστή στιγμή αυτή, γιατί ήταν ο κόπος μιας χρονιάς… Οπότε θεωρώ ότι εκείνη η αγωνιστική ήταν και η πιο σημαντική για εμάς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.