Μακάρι το ρόστερ του ΠΑΟΚ να αντέξει, αλλά κι η ΠΑΕ πρέπει να ορθώσει ανάστημα για τις άθλιες διαιτησίες

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Φεβρουαρίου 2023

Εξι αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου, ξαναρχίζει το Πρωτάθλημα. Το παραμύθι του μεγάλου και τρανού Παναθηναικού έχει τελειώσει οριστικά, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αγωνιώδη συνέχεια.

Κατά τη γνώμη μου, αν θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί σε θετικά αποτελέσματα ο Αρης, ακόμη και αυτός θα είχε ελπίδες να αφήσει από πίσω τον Παναθηναικό στην τελική βαθμολογία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορώ να δω τον Παναθηναικό πιο ψηλά από την τέταρτη θέση. Το ερώτημα που έχω είναι ποια θα είναι η σειρά στις τρεις πρώτες, ανάμεσα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Δίπλα στο ερώτημα, μπαίνει ένας προβληματισμός που έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι αν θα εξακολουθήσει να παίζει κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων η διαιτησία. Το δεύτερο αν θα αντέξει το ρόστερ του ΠΑΟΚ απέναντι στα σαφώς πιο γεμάτα ρόστερ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο και ακόμη έχει να το λέει. Με το δίκιο της. Ενοχλείται, όμως, από τον θόρυβο που γίνεται για το καθαρό πέναλτι που δεν πήρε ο Αρης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και οι αντιδράσεις της, σε επικοινωνιακό επίπεδο, είναι αστείες. Μέχρι τον Κατσουράνη κατσάδιασαν επειδή είπε αυτό που όλη η Ελλάδα είδε. Μ' αυτά και μ' εκείνα, όμως, μια χαρά βολεμένη είναι η ΑΕΚ με τη διαιτησία. Ψάχνεις μάταια να βρεις, εδώ και πολλές αγωνιστικές, ποια απόφαση την έβλαψε.

Το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό. Φαίνεται έπιασε τόπο η εκτόξευση δηλητηρίου, στην οποία ειδικεύονται οι φαιδροί επικοινωνιολόγοι του. Ομως, οι πρωταθλητές της τοξικότητας είναι έτοιμοι να δράσουν ανά πάσα στιγμή, παίρνοντας αφορμή ακόμη και από αγώνα του Ολυμπιακού Β. Και στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να εξασφαλίσουν εύνοια μέχρι τη λήξη της σεζόν, δεν έπαψαν ούτε στιγμή να χαρακτηρίζουν “συμμορία” την ΕΠΟ και να λούζουν με κοσμητικά επίθετα τον Μπαλτάκο και τον Μπένετ.

Κατά τα άλλα, όλοι τους ενοχλούνται και εξεγείρονται με τον... Λουτσέσκου. Δεν γουστάρουν να τους θυμίζει το κλεμμένο Πρωτάθλημα του 2018, δεν γουστάρουν να επικαλείται το κλεμμένο Κύπελλο του 2022, δεν γουστάρουν να διαμαρτύρεται για την άνιση μεταχείριση που έχει ο ΠΑΟΚ, δεν ανέχονται καν να φωνάζει για τον ύποπτο Διαμαντόπουλο που βίασε παρά φύσει την πραγματικότητα με το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού.

Είναι, λοιπόν, τεράστιο θέμα η διαιτησία και καλά θα κάνει σύσσωμη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σηκώσει ανάστημα, όπως έκανε την περασμένη Δευτέρα και σήμερα, γιατί η προιστορία έχει αποδείξει ότι οι εντυπώσεις που δημιουργούνται επικοινωνιακά οδηγούν πολλές φορές σε ανέντιμες επιτυχίες, μέσω των... ανθρώπινων λαθών από (Ελληνες και ξένους) διαιτητές. Ας μη γίνει θύμα ο ΠΑΟΚ για πολλοστή φορά. Κι ας απαιτήσει από τον Μπένετ να σοβαρευτεί, για να αρχίσει να φέρνει ξένους διαιτητές ικανούς και όχι χειρότερους και από τον πιο ανίκανο Ελληνα. Φτάνει τόσο...

Οσο για το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τι να πω; Μια ευχή μόνο έχω: Να φανεί τόσο δυνατό ώστε να υπερνικήσει την πληθώρα επιλογών που έχουν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Δεν λέω ότι σώνει και καλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το Πρωτάθλημα, αλλά εδώ που φτάσαμε σίγουρα μπορεί να το διεκδικήσει και θα είναι κρίμα αν αποτύχει μόνο και μόνο λόγω λειψανδρείας και εναλλακτικών λύσων σε θέσεις και ρόλους.

ΥΓ. Επιτέλους, βρέθηκε διαιτητής να βάλει στη θέση του τον Κουρμπέλη. Επρεπε να το είχε κάνει ο ανεκδιήγητος Φινλανδός στο Παναθηναικός-ΠΑΟΚ 1-1, στο 56', αλλά εκείνος κοιμόταν όρθιος. Μπράβο στον Τζήλο. Οχι γιατί τόλμησε, αλλά γιατί έκανε το αυτονόητο. Αρκετούς “σκότωσε” ο κατσέρ του Παναθηναικού. Καιρός ήταν να συμμαζευτεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.