Μακάρι να μας πείτε ηλίθιους!

Metrosport Team23 Ιουνίου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Πέρασαν περίπου 9-10 μήνες από την περίφημη συνέντευξη τύπου του τέως τεχνικού (ο Θεός να τον κάνει) διευθυντή ο οποίος υποβασταζόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ μας ενημέρωσε για τον προγραμματισμό της επερχόμενης χρονιάς.

Το τέλος του αφηγήματος ήταν ότι όλοι όσοι ασκούν κριτική και αγωνιούν για τον Δικέφαλο έχουν άδικο διότι όλα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της διοίκησης η οποία έχει εκπονήσει τον προσήκοντα προγραμματισμό.

Η εν λόγω συνέντευξη, το πριν και το μετά αυτής, είχε ως φανερό σκοπό να παρουσιάσει τους ελάχιστους αγωνιούντες είτε ως ιδιοτελή στοιχεία, είτε παρακινούμενα από αντιπαοκτσήδικα κέντρα. Φυσικά ο χρόνος και το αποτέλεσμα έδειξαν και απέδειξαν ότι όχι μόνο προγραμματισμός δεν υπήρχε αλλά όλα κινούνταν πάνω σε μια άγνωστη αόρατη ευθεία της οποίας το τέρμα έμοιαζε δυσοίωνο.

Ευτυχώς δεν ήταν, διότι οι παίκτες με τον προπονητή την ύστατη στιγμή ξεπέρασαν τον εαυτό τους, έδωσαν τα πάντα και κατέκτησαν αυτά που στην αρχή της χρονιάς φαινόταν αυτονόητα αλλά προς τον Μάιο αδύνατα.

Φέτος ο κ. Σαββίδης ξεκίνησε βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη με 2 εκατομμύρια για να φέρει τον Λουτσέσκου. Ο οποιοσδήποτε νοήμων ποδοσφαιράνθρωπος θα θεωρούσε ότι αυτή η μεγάλη κίνηση θα ακολουθούνταν με μια πιο εντυπωσιακή συνέχεια.

Αντί όμως ο ΠΑΟΚ να προβεί στις ανανεώσεις συμβολαίων των 4-5 παικτών που χρειάζεται και να αγοράσει ή να αποκτήσει τους 3 από τους 5 παίκτες πριν την προετοιμασία, παρουσιάζεται μπροστά μας, εμφατικά, η ίδια χρονίζουσα κατάσταση.

Αυτή της αναβλητικότητας, του παζαριού, της παντελούς έλλειψης τεχνοκρατών που θα αναλάβουν να φτιάξουν την ομάδα με το παράλληλο χάσιμο χρόνου. Ως μέγα θέμα τούτη την στιγμή είναι η ανανέωση του Καντουρί που έχει μάνατζερ τον Ραϊόλα και οι παίκτες που θέλει να φέρει αυτός από την Κάλιαρι.

Ήδη το δεξί μπακ, οι παίκτες που συζητούνται αλλά και οι ανανέωση του Καντουρί, εμάς τουλάχιστον μας δείχνουν ένα πράγμα: αυτό που στήνεται ή είναι πρόχειρο ή είναι μετρίου βεληνεκούς ή πάλι είναι απλώς το πρώτο στάδιο και δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτε (σ.σ. μακάρι).

Από την πλευρά μας θα αναφέρουμε δυο πράγματα: με τον ερχομό του Λουτσέσκου και την απόλυση Γκαρσία από κύκλους της ΠΑΕ αναφέρθηκε ότι θα δοθούν 20 εκατομμύρια για παίκτες. Αργότερα τα εκατομμύρια έγιναν 11.

Μετά είπαν αν πουληθεί ο Τζόλης όλα τα χρήματα θα δοθούν για μεταγραφές. Φυσικά κανείς δε μπορεί να δώσει σημασία σε φήμες που σκορπίζονται για ευνόητους λόγους. Λες και το γραφείο τύπου του ΠΑΟΚ συστήθηκε για να απαντάει στους παοκτσήδες που αγωνιούν και να τους «ξεγελάει» καθησυχάζοντας με νούμερα και όχι για να κάνει τη δουλειά του. (δε λέμε ότι το κάνει αλλά έτσι φαίνεται προς τα έξω).

Εμείς από την πλευρά μας ως αγωνιούντες, ιδιοτελής … όπως θέλετε πείτε μας, παρακαλάμε στο τέλος να έχουμε άδικο. Θέλουμε ειλικρινά να βγείτε και να μας κουνάτε το δάχτυλο. Να μας πείτε ακόμα και ηλίθιους.

Διότι μακάρι όλοι να κάνετε σωστά τη δουλειά σας και να φτιάξετε τον ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση και την Ευρώπη κι ας είμαστε εμείς οι «ηλίθιοι» που για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε τα ίδια να επαναλαμβάνονται με μια μικρή βελτίωση.

Αν όμως δεν είμαστε οι ηλίθιοι τότε το πρέπον θα είναι να αναληφθούν οι ευθύνες, διότι στο σχεδόν γεμάτο γήπεδο ναι μεν θα είναι εμβολιασμένοι αλλά το εμβόλιο θα είναι για τον ιό και όχι για να νεκρώσει το μυαλό.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όπως το γραφείο Τύπου μας ενημερώσει για τα μέτρα που λήφθηκαν για τα μέλη της Επιτροπής που στέρησαν με την πολυιδιοκτησία στον ΠΑΟΚ την πιθανότητα να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα και τον ξεφτέλισε στο Πανελλήνιο.

Υ.Γ.2 Παρακαλούμε το γραφείο Τύπου να μας ενημερώσει αν είναι σε γνώση ο πακτωλός δημοσιευμάτων κατά του κ. Σαββίδη προερχόμενα από συγκεκριμένα ΜΜΕ εφοπλιστή που αφορούν κακουργήματα αλλά και αποεπενδύσεις σε κανάλια και ομάδες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.