Μακάρι να ήταν ο Φερέιρα μόνο το πρόβλημα του ΠΑΟΚ...

Δημήτρης Κανελλάκης27 Ιουνίου 2020

Το ευκολότερο πράγμα μετά από μια αποτυχία είναι να βάλλεις κατά δικαίων και αδίκων, να ψάχνεις εξιλαστήρια θύματα, να αντιμετωπίζεις με ισοπεδωτική διάθεση αυτόν ή αυτούς που θεωρείς ότι ευθύνονται. Οπως, καλή ώρα, γίνεται με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε και τον δεύτερο -μετά το πρωτάθλημα- στόχο της σεζόν, το κύπελλο, δηλαδή, και όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν τώρα ότι κάποιοι φταίνε γι' αυτή την κατάσταση.

Μόνο που αυτοί που ζητάνε τώρα την κεφαλή του προπονητή επί πίνακι, όταν τα ίδια αυτά προβλήματα (αγωνιστικά, νομικά, επικοινωνιακά, γενικότερης διαχείρισης) του τελευταίου διαστήματος ο ΠΑΟΚ τα εμφάνιζε και τον Δεκέμβριο του '19 και τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, ως και τις αρχές Μαρτίου του '20 που μπήκαμε σε καραντίνα, νόμιζαν ότι στην ομάδα όλα εξακολουθούσαν να είναι όπως μέχρι την κατάκτηση του νταμπλ.

Ενώ ήταν φως φανάρι πως δεν είναι. Οτι έχουν αλλάξει πολλά κι ότι έχουν γίνει μέσα σε λίγους μήνες όσα λάθη δεν έγιναν μαζεμένα σε τρία χρόνια. Σε ό,τι με αφορά, επειδή πιστεύω πολύ στα γραπτά που μένουν, θέλω απλά να θυμίσω - σε τίτλους- τι έγραφα σ' αυτή εδώ την γωνία και στο metrosport.gr, από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2020 για τον ΠΑΟΚ.

5/1/2020: “Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να μην μπλέξει σε χειρότερα απ' όσα του προκάλεσε το ντέρμπι”, μετά την ήττα από τον Αρη, που σταμάτησε το αήττητο των 51 αγώνων, και πίστευα, όπως και αποδείχθηκε, ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί καταστάσεις που είχε ξεχάσει πως υπάρχουν.

27/1/2020: “Συνεχίζει να παίζει με την φωτιά ο ΠΑΟΚ, προβλημάτισε και πάλι”, μετά την νίκη με την ψυχή στο στόμα κόντρα στο Βόλο, τη μέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση της ΕΕΑ για την πολυϊδιοκτησία.

29/1/2020: “Πρέπει να διαμορφώνει τις εξελίξεις ο ΠΑΟΚ, όχι να σύρεται πίσω από αυτές”, με αφορμή την διαχείριση (νομικά και επικοινωνιακά) του θέματος της πολυϊδιοκτησίας.

3/2/2020: “Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίση, μπορεί να την διαχειριστεί;”

28/2/2020: “Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα στα καλύτερά του, ο ΠΑΟΚ;”, μετά τη νίκη-πρόκριση των “ερυθρόλευκων” στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ.

5/3/2020: “Σοβαρότατα ερωτηματικά για τους χειρισμούς των νομικών του ΠΑΟΚ”, μόλις έγινε γνωστό το σκεπτικό της απόφασης για την αφαίρεση βαθμών.

17/3/2020: “Σύμμαχος ο χρόνος για τον ΠΑΟΚ, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις”, τις μέρες της καραντίνας.

8/6/2020: “Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, η επικοινωνιακή απέτυχε”, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

9/6/2020: “Ο ΠΑΟΚ δεν πείθει κανέναν, όμως, η σεζόν σίγουρα δεν τελείωσε”

Μακάρι να ήταν ο Φερέιρα μόνο το πρόβλημα του ΠΑΟΚ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.