Μακάρι να ήταν καλοκαίρι!

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

«Στερνή μου γνώση να σε είχα τώρα»! Μια σοφή ρύση του θυμόσοφου λαού που εμπλέκεται πιο συχνά στην καθημερινότητά μας από ότι νομίζουμε. Αν διαβάσει κανείς την συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη Μέτροσπορ αντιλαμβάνεται με μεγάλη ευκολία το πόσο δύσκολα αυτός ο άνθρωπος εντάχτηκε στη νέα του δουλειά, διαπίστωσε τις απαιτήσεις, τις δυσκολίες αλλά και τον τρόπο για να ανταπεξέλθει.

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αρκετά από αυτά που περιγράφει με τα λόγια του αντανακλούν όχι μόνο το τι έχει συμβεί στους πρώτους μήνες με το υλικό, τους νέους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, τον προπονητή αλλά κυρίως με τον ίδιο. Ότι λίγο πολύ το περνά ο οποιοσδήποτε ξένος έρχεται να δουλέψει σε ένα καινούργιο περιβάλλον, είχε επίδραση πάνω στον κ. Μπότο. 

Ίσως να μην το αντιλαμβάνεται κανείς αλλά ιδίως όταν αποτελεί σημαντικό, πρωταγωνιστικό κομμάτι μιας νέας προσπάθειας τότε ο χρόνος πίστωσης που του δίνεται είναι αντιστρόφως ανάλογος με την επιτυχία του εγχειρήματος που επιβάλλεται να έχει. Όλοι οι μεγάλοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι απαιτητικοί. Δεν αναφερόμαστε στα τοπ κλαμπ αλλά σε ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ που προσθετικά έχουν την ιδιαιτερότητα των φιλάθλων τους. Φιλάθλων που είναι συγχρόνως απαιτητικοί και απόλυτα δοτικοί.

Δίνουν τα πάντα αλλά ζητούν, ασχέτως κι αν αυτό είναι πρακτικά αδύνατον ενίοτε, άμεσα αποτελέσματα! Ο κ. Μπότο το αντιλήφθηκε αυτό και το περιέγραψε στη συνέντευξη τύπου ένα σχεδόν χρόνο μετά τις πρώτες του μεταγραφές. Μίλησε για το νέο πλάνο και το πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πουλάει προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συντηρεί δυο υπέρτερους στόχους: αυτούς της οικονομικής σταθερότητας και του πρωταθλητισμού. Πράγματι το να πουλάς με την πρώτη ευκαιρία και στην πρώτη αξιόλογη πρόταση ότι καλύτερο έχεις δεν ταιριάζει στο νέο πλάνο του Σαββίδη και του Μπότο κατ’ επέκταση.

Οι πωλήσεις θα προγραμματίζονται πολύ πριν το τελικό στάδιο. Η ομάδα θα έχει βρει τρόπο να αναπληρώσει τον παίκτη αλλά συγχρόνως η παραγωγή παικτών θα συνεχίζεται μαζί με την προσπάθεια η ομάδα να διακριθεί εκτός εντός Ελλάδας. Διότι όσο και να το λες δεν μπορεί να πουλάς ακριβά αν δεν έχεις δημιουργήσει ένα καλό όνομα. 

Κάτι που απαιτεί χρόνο και τρόπο και σίγουρα παρουσία συνεχή σε ομίλους με τη σημείωση ότι η ομάδα θα αρχίσει να συμμετέχει και στο τσάμπιονς λιγκ. Μας εξήγησε τα ζητήματα Κουαλιάτα και Ντάντας και γενικά βρήκαμε λογική στα λόγια του. Λογική που σαφέστατα δεν υπήρχε για τους πρώτους 9 μήνες του 22 όταν όλα έμοιαζαν να είναι άναρχα σχεδόν ακυβέρνητα. Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναμένουμε για να δούμε το αποτέλεσμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.