Μάγκικη πρόκριση των Νάγκετς επί των Κλίπερς

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2020

Βρέθηκαν στο 1-3 έχοντας απέναντι τους μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του ΝΒΑ. Οι Νάγκετς όμως δεν πτοήθηκαν, δεν τα παράτησαν και σημείωσαν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων των εποχών!

Η ομάδα του Ντένβερ επιβλήθηκε τα ξημερώματα στο «παιχνίδι χωρίς αύριο» των Κλίπερς με 104-89, έκανε το 4-3 και προκρίθηκε στους τελικούς της Δύσης όπου θα αντιμετωπίσει τους Λέικερς. Οι Νάγκετς έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 1-3, δύο φορές στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν αφού το έκαναν και κόντρα στους Τζαζ στην πρώτη φάση.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ηγήθηκε για ακόμη μία φορά των Νάγκετς. Μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Κέβιν Γκαρνέτ το 2004, που έφτασε σε triple-double με 20+ ριμπάουντ σε ματς πλέι οφ. Ο Σέρβος είχε 16 πόντους, 22 ριμπάουντ και 13 ασίστ!


Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο φοβερός Τζαμάλ Μάρεϊ με 40 πόντους και 15/26 σουτ! Η άνετη νίκη των Νάγκετς εξηγείται και από το γεγονός ότι... σίγησαν οι σταρ των Κλίπερς καθώς ο Καουάι Λέοναρντ είχε 14 πόντους με 6/22 σουτ και ο Πολ Τζορτζ 10 πόντους με 4/16 σουτ! Έτσι συνεχίστηκε η «κατάρα» των Κλίπερς που δεν μπορούν να περάσουν στους τελικούς της Δύσης και δεν κατάφεραν να αποτινάξουν την «ταμπέλα» των «loosers».


Αντεμπάγιο, Μπάτλερ και... 1-0 οι Χιτ

Παράλληλα με το φινάλε των ημιτελικών της Δύσης, άρχισαν σήμερα τα ξημερώματα οι τελικοί της Ανατολής με τους Μαϊάμι Χιτ να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης μέσα από ένα δραματικό παιχνίδι στο οποίο επικράτησαν των Σέλτικς με 117-114 στην παράταση.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν αυτός που σημείωσε κρίσιμα καλάθια όμως στο τέλος οι Χιτ χρειάστηκαν μία τάπα του Μπαμ Αντεμπάγιο στον Τέιτουμ στα 4''. Οι Σέλτικς μπήκαν καλύτερα προηγούμενοι με 32-20 στην πρώτη περίοδο όμως οι Χιτ αντέδρασαν και προηγήθηκαν. Οι Σέλτικς απάντησα, προσπέρασαν με 85-71 όμως οι Χιτ είχαν και πάλι την απάντηση. Το ματς πήγε στο επιπλέον πεντάλεπτο και εκεί με «γκολ-φάουλ» του Μπάτλερ στα 12'' έγινε το 116-114 για τους Χιτ. Ο Τέιτουμ πήγε για το κάρφωμα της ισοφάρισης όμως ο Αντεμπάγιο τον έκοψε και πήρε το φάουλ. Έβαλε τη μία βολή (114-117) και το τρίποντο του Τέιτουμ στην εκπνοή ήταν άστοχο.

Για τους Χιτ ο Γκόραν Ντράγκιτς είχε 29 πόντους και επτά ριμπάουντ, ο Τζίμι Μπάτλερ 20 πόντους, ο Κράουντερ 22 και ο Αντεμπάγιο 18 με εννιά ριμπάουντ. Από τους Σέλτικς ο Τέιτουμ είχε 30 πόντους και 14 ριμπάουντ ενώ 26 πρόσθεσε ο Μάρκους Σμαρτ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.