Μάγκας ΠΑΟΚ, άξιζε και θρίαμβο!

Γιώργος Ζαΐρης22 Απριλίου 2021

Αυτή τη φορά ούτε η διαιτησία κατάφερε να σταματήσει τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο αντίστοιχο ματς του Πρωταθλήματος ο Αρης είχε προηγηθεί με ένα ανύπαρκτο πέναλτι με τον διαιτητή και αυτόν στο VAR να κλείνουν τα μάτια. 

Χθες ο Γάλλος προσπαθώντας να φέρει όλη την ομάδα του Αρη στα τελευταία λεπτά μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα και θα ήθελα να ακούσω τον Κλάτενμπεργκ τι θα βρει αυτή τη φορά να πει. 

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα. Και άξιζε τον θρίαμβο. Θα μπορούσε να είχε έρθει αν ο Καντουρί στο πρώτο μέρος και ο Ζίβκοβιτς στο δεύτερο έστελναν τη μπάλα στα δίχτυα. Αλλά για πρώτη φορά φέτος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ χάρισε βαθμούς στην ομάδα του. Αναφέρομαι στη φάση που ο Πασχαλάκης βγάζει το σουτ του Μπερτόγλιο στις καθυστερήσεις. Γιατί αν έμπαινε το γκολ, ο ΠΑΟΚ θα είχε βιώσει μια ισοπαλία που δεν θα άξιζε. 

Γιατί κέρδισε χθες ο ΠΑΟΚ; Γιατί είχε έναν εξαιρετικό Σφιντέρσκι να κάνει όλες τις δουλειές. Είχε έναν αλάνθαστο Ελ Καντουρί και έναν πολύ καλό Σβαμπ που έσβησαν τους μέσους του Αρη. Είχε ένα Φερνάντο Βαρέλα από τις εποχές της σεζόν του αήττητου Πρωταθλήματος. Μια πολύ καλά στημένη τακτικά ομάδα που αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, ήταν αυτή που κυριαρχούσε και δικαιούταν και άλλα γκολ αφού είχε καθαρές φάσεις. 

Ο ΠΑΟΚ χθες για δεύτερο συνεχόμενο ματς άρεσε και πήρε πολλά από ΠΟΛΛΟΥΣ παίκτες του και αυτό έχει τη σημασία. Ακόμη και στη κακή βραδιά του Αντρίγια και κάποιων άλλων παικτών το ΣΥΝΟΛΟ κάλυψε αδυναμίες και βοήθησε την ομάδα να πάρει μια σπουδαία νίκη. 

Πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να τη διαχειριστεί για να κατακτήσει τη 2η θέση αλλά κυρίως για να καταφέρει την προσεχή εβδομάδα να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Η ευχή μου είναι ο ΠΑΟΚ να βιώσει τέτοιες διαιτησίες που επιφύλαξε χθες ο Γάλλος στον αντίπαλο. Σίγουρα η απώλεια του Κρέσπο είναι θέμα αλλά κυρίως ο Βαρέλα αλλά και ο φιλότιμος Μιχαηλίδης χθες φώναξαν βροντερά το «παρών» στον Πάμπλο Γκαρσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.