Μαγκαφίνης: «Ούτε σε κινηματογραφική ταινία...»

Αχίλλειος Έξαρχος31 Μαρτίου 2020

Στην ίδια μοίρα με όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι περιμένουν με προσμονή να φτάσει στο τέλος της η δύσκολη περίοδος της παύσης δραστηριότητας λόγω του κορωνοϊού είναι και ο Δημήτρης Μαγκαφίνης. Ο προπονητής του Αετού Οφρυνίου μίλησε στο metrosport.gr για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας που πλήττει συνολικά όλον τον πλανήτη και πέραν των μέτρων προστασίας στάθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται για αρκετούς από όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

«Σε ταινία να το βλέπαμε δεν θα το πιστεύαμε. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα, όπως λέμε, το ποδόσφαιρο είναι το πιο πρωτεύον από τα δευτερεύοντα, όμως, ειδικά για εμάς τους ανθρώπους του αθλητισμού δεν είναι εύκολο. Όσο περνά ο καιρός θα συσσωρεύεται τόσο πολύ ενέργεια που θα υπάρχει ο πόθος από όλους για την επιστροφή στο γήπεδο», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε προσθέτοντας στην εξίσωση και τον οικονομικό παράγοντα.

«Πέραν της υγείας που είναι το πρώτο αγαθό, πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και το οικονομικό. Ειδικά για όσους από εμάς ζούμε 100% από το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα στη Γ’ Εθνική είναι μεγαλύτερο, καθώς είναι ερασιτεχνική κατηγορία και δεν υπάρχουν συμβόλαια αλλά ιδιωτικά συμφωνητικά. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές ή προπονητές είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν τα 800 ευρώ. Πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί; Οι ομάδες λογικά δεν θα πληρώσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τις οικογένειές τους. Πρέπει να δουν αυτό το κομμάτι και στην ΕΠΟ, και τα συνδικαλιστικά όργανα των παικτών και των προπονητών».

«Να μην αδικηθεί κανείς»

Οσο για το τι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα πρωταθλήματα αμέσως μετά το πέρας της κρίσης; Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης ήταν ξεκάθαρος. «Ό,τι γίνει θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα αδικηθεί κανείς. Υπάρχουν ομάδες που τη στιγμή της διακοπής ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Αν πουν ότι Πρωτάθλημα τέλος και η βαθμολογία μένει ως έχει, θα είναι άδικο για κάποιες ομάδες. Αν πάλι θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη, τι θα γίνει με κάποιους ανθρώπους που έριξαν λεφτά; Για τη Football League και τη Γ’ Εθνική δεν είναι δύσκολο να τελειώσει το Πρωτάθλημα. Τρεις αγωνιστικές έμειναν. Αυτό είναι το πιο δίκαιο πιστεύω. Για να μην αδικηθεί κανείς. Βέβαια, είναι δύσκολο να επαναφέρεις τους παίκτες στην πρότερη κατάσταση μετά από δύο μήνες απραξίας. Δεν θα είναι η πραγματική εικόνα των ομάδων».

«Χαρούμενος και τυχερός»

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης έκανε και έναν μίνι απολογισμό της φετινής του παρουσίας στον Αετό: «Είμαι χαρούμενος για την πορεία που είχε η ομάδα επί των ημερών μου. Στον δεύτερο γύρο μαζέψαμε τους περισσότερους βαθμούς μετά τον Πανσερραϊκό. Ήμουν τυχερός που έπεσα πάνω σε μια τέτοια ομάδα. Με το 90% του βασικού κορμού είχα δουλέψει και στο παρελθόν. Ήταν πιο εύκολο για μένα σε σχέση με άλλες ομάδες που δούλεψα. Βγάλαμε πράγματα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι η παρουσία μας ήταν πρωταγωνιστική. Μακάρι να μην συνέβαινε όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωναϊό και να μας δινόταν η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε με αυτόν τον τρόπο τη σεζόν», κατέληξε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.