Μαγική νίκη, με επικεφαλής μιας παθιασμένης παρέας τον Γιαννούλη

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Σεπτεμβρίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Με... διαστημικό Γιαννούλη, με εξαιρετικό Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τη μαγκιά του άλλου Ζίβκοβιτς, με τη μαεστρία του Σβαμπ, με εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία, με πάθος, με καθαρό μυαλό και με όλους τους παίκτες του να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ο ΠΑΟΚ πέταξε έξω από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπενφίκα και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ.
Αψογα κοντρόλ, ταχύτητα στη σκέψη και στις κινήσεις, αυτοματισμοί, μεταβιβάσεις ακριβείας, αποτελεσματικότητα. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τις μεγάλες ομάδες και τα διαθέτουν για τον απλούστατο λόγο ότι αποτελούνται από μεγάλους παίκτες. Τα είχε σχεδόν όλα χθες η Μπενφίκα, δεν ήταν όμως αποτελεσματική γιατί είχε όμως και μια τεράστια αδυναμία, την ανούσια φλυαρία, αλλά και γιατί βρήκε απέναντί της έναν ΠΑΟΚ άριστα διαβασμένο, ψυχωμένο, με υποδειγματική αμυντική λειτουργία και, κυρίως, με αποτελεσματικότητα. Μαγική βραδιά, πολύ μεγάλη και δίκαιη νίκη, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο πρώτο 20λεπτο, δημιούργησε την ευκαιρία με τη σέντρα του Γιαννούλη, που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν ο Ακπομ και ο Πέλκας, αλλά, μόλις οι παίκτες της Μπενφίκα προσαρμόστηκαν στο παιχνίδι, άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους. Πήραν την μπάλα στα πόδια τους, έγιναν κυρίαρχοι στο ματς και υποχρέωσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αμύνονται και να αναζητούν τη δυνατότητα για κάποια καλή αντεπίθεση. 

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ο Σεφέροβιτς δεν “έπιασε” καλά την κοντινή κεφαλιά και αστόχησε, ο Πίτζι στην εκτέλεση του φάουλ “σημάδεψε” το δοκάρι και ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε ωραία σε δύο πολύ δυνατά επικίνδυνα σουτ εκτός μεγάλης περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ λειτούργησε υτοδειγματικά αμυντικά και μόνο μία φορά κινδύνευσε από κοντινή απόσταση, αλλά, βέβαια, με σκορ 1-8 στις τελικές και 28%-72% στην κατοχή της μπάλας, ήταν ευτύχημα το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου. Το ζητούμενο, πέρα από τη διατήρηση του μηδέν στο παθητικό, ήταν να βρει τρόπο να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει ευκαιρίες και, κυρίως, να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ αλλά τα σουτ του Ελ Καντουρί και του Τζόλη αποκρούστηκαν από σώματα αμυνομένων και αφού χρειάστηκε ο Ζίβκοβιτς να κρατήσει το 0-0 με μια εντυπωσιακή απόκρουση στο κοντινό σουτ του Εβερτον, ήρθε η μαγική ενέργεια του Γιαννούλη, στην κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή του χθεσινού αγώνα. Φοβερό μπάσιμο, απίθανη πάσα στον Ακπομ, ωραίο γύρισμα και αντί να σκοράρει ο Γιαννούλης που πήρε αμέσως θέση φορ, ο Βερντόγκεν, πάνω στην ταραχή του, φρόντισε να γίνει το 1-0.

Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι συχνά πολύ... άτιμο άθλημα, πριν οι Πορτογάλοι συνέλθουν, ο Γιαννούλης ζωγράφισε πάλι για να δώσει την ευκαιρία στον Ζίβκοβιτς, που στο μεταξύ είχε περάσει στο ματς, να τιμωρήσει την πρώην ομάδα του για τον παραγκωνισμό του με μια αεράτη προσποίηση και ένα πανέξυπνο σουτ που έφερε το 2-0. Λίγο περισσότερο αν πρόσεχε ο Τζόλης θα μπορούσε να “γράψει” το 3-0, ο γκολκιπερ Ζίβκοβιτς ήταν πάλι εκεί για τέταρτη φορά και κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού οι Πορτογάλοι μόλις που πρόλαβαν να μειώσουν σε 2-1, ένα λεπτό πριν από τη λήξη και των καθυστερήσεων.

ΥΓ. Αλήθεια, πόσο κοστίζει ο Γιαννούλης μετά τη χθεσινή συγκλονιστική εμφάνιση; Κι αν τυχόν βρεθεί ομάδα να καλύψει τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων, πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι ευχαριστημένος;
Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.