Μάχη των Οχυρών: Σε κλίμα συγκίνησης η 83η επέτειος των θρυλικών μαχών

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με κάθε επισημότητα τιμήθηκε σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης η 83η επέτειος της Μάχης των Οχυρών.

Στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρέθηκαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και απλοί πολίτες για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Έλληνες στρατιώτες των οχυρών, που κράτησαν όρθια την αμυντική γραμμή της χώρας, με κόστος την ίδια τους τη ζωή.

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μαρμάρινο μνημείο πεσόντων, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και το προσκλητήριο νεκρών υπό τους ήχους ριπών πυροβόλου όπλου. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη χελώνη του οχυρού και στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας, όπου οι επισκέπτες με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούν να δουν όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην εν λόγω περιοχή τον Απρίλιο του 1941.

 Υπενθυμίζεται ότι τόσο το οχυρό Λίσσε όσο και το Ρούπελ θεωρούνται από τα θρυλικότερα της χώρας και οι «ναυαρχίδες» της Γραμμής Μεταξά, στα καθώς παρά τις σφοδρές επιθέσεις των εισβολέων, δεν καταλήφθηκαν και παραδόθηκαν μετά την Συνθηκολόγηση της Ελλάδας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.