Μάχη σήμερα δίχως αύριο… Για όλους στον ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης09 Δεκεμβρίου 2021

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Τι να πούμε λοιπόν, εμείς όταν μιλά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια; Που δεν είμαστε και κάποια αρχή στο κάτω κάτω της γραφής…

«Θα βγούμε από το αδιέξοδο. Σας το υπόσχομαι εγώ», είπε ο «κάπτεν>. Respect! Η υπόσχεση με την ιδιαίτερη βαρύτητα του λόγου τού Αντελίνο Βιεϊρίνια συνάμα είναι κι ένα κάλεσμα απόψε για την Τούμπα στους φίλους του «δικέφαλου». Αν κι όλα κόντρα είναι στην προσέλευση του. Η οργή κι η αγανάκτηση τους από τη μία. Το ακατάλληλο της ώρα κι οι κακές καιρικές συνθήκες από την άλλη… Συνθλίβουν κάθε καλή προαίρεση για τον πηγαιμό στην Τούμπα αλλά… Αυτός όλος ο κόσμος ΠΑΟΚ είναι, αφού!

Βάλτε στο κάλεσμα στο έμμεσο αλλά σαφές κάλεσμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια και την προτροπή του Χοσέ Κάνιας. Φόρεσε και τίμησε τη φανέλα με τον «δικέφαλο». Μπολιάσθηκε με τη λατρεία για τον ΠΑΟΚ. Είναι αυτό που λένε: Μία φορά ΠΑΟΚ. Για πάντα ΠΑΟΚ. «Γεμίζετε την Τούμπα. Στηρίζετε προπονητή και παίκτες», είπε ο Ισπανός.

Ποιός τον άκουσε όμως, μέσα στον ορυμαγδό της ήττας από τον Ιωνικό; Και να τον άκουγαν… Ποιος θα έμενε στα λόγια του. Εν τούτοις σήμερα τα αναφέρουμε ξανά. Έχουν σημασία για την αποψινή μάχη της πρόκρισης. Ξέρετε γιατί; Είναι από τις μάχες στις οποίες μετρά πολύ, πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Είναι και μία μάχη δίχως αύριο. Κι όσο κι αν ορθά, λογικά και δίκαια γυρίζει ο κόσμος του την πλάτη στον ΠΑΟΚ… Είναι μία μάχη στην οποία δε θα έπρεπε, να είναι μόνος του σήμερα…

Ο ΠΑΟΚ είναι αβύθιστος. Είναι κι ατελεύτητος. Δεν στραγγίζουμε το μυαλό μας, για να τα βγάλουμε αυτά. Το απόσταγμα της ιστορίας του είναι αυτά. Δεν βυθίζεται – όσο και να κλυδωνίζεται - και δεν τελειώνει ο ΠΑΟΚ (όσο βαθιά και να τού σκάβουν το λάκκο…) επειδή ΠΑΟΚ είναι η ψυχλή του κόσμου του. Τούτο δε, διαχρονικά!

Μετά πάντως, από τον «κάπτεν» του Κυπελλούχου ό, τι ι ορθό και λογικό να πουν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο Ομάρ Ελ Καντουρί – παρεμπιπτόντως, αμφότεροι ήταν παρόντες στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου – δεν αλλάζει η εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, ως συνόλου προπονητών και παικτών. Τούτο δε, επειδή ο νταλκάς του κόσμου του είναι η έξοδος από το αδιέξοδο Όλα τα άλλα έπονται…

Από όσα είπε ο Ρουμάνος προπονητής βέβαια, δεν κρατούμε την ανάλυση του επικοινωνιακού του λάθους σε ό, τι αφορά τις προσδοκίες περί κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Δεν κρατήσαμε καν την ανάλυση του διαχειριστικού του λάθους σε ό, τι αφορά το ρόστερ. Κρατάμε την σφοδρή του επιθυμία, να σκαλίσει τις στάχτες. Να ξανάβρει φωτιά στην ομάδα του.

Δεν είναι φυσικά, ελαφρυντικό για όσα κατηγορείται. Και κατηγορεί ο ίδιος τον εαυτόν. Δεν είναι απαλλακτικό παρεπόμενο της οικτρής αγωνιστικής κατάστασης. Είναι απλά, καλός οιωνός. Κι ο χρόνος ουσιαστικά, θα το δείξει…

Σήμερα λοιπόν, είναι μία μάχη δίχως αύριο στην Τούμπα. Για όλους ανεξαιρέτως – σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδες - τέτοια είναι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.