Λύτρας: «Δεν δικαιολογεί κανείς το περιστατικό, ακόμη και οι γονείς του εντολέα μου δεν το λένε αυτό»

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2022

Για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορούμενων, Απόστολος Λύτρας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Περιμένω τη δικογραφία. Σήμερα το απόγευμα θα την έχω. Αύριο είναι η απολογία του πελάτη μου. Έχει διαφορά αν έχει χτυπήσει ή το ξέχασε εκεί (εννοεί το δρεπάνι). Θα τον επισκεφτώ σημερα και θα συνομιλήσω μαζί του. Δεν ξέρω ακόμη γιατί δεν έχω τη δικογραφία στα χέρια μου. Εγώ ήρθα σε συνεννόηση με τη μητέρα του. 

Εκφράζω την οδύνη μου γι' αυτό το παιδί. Είναι ο Άλκης όλων μας. Έχω παιδιά στην ηλικία του. Θα πάρει τη δικαστική οδό η υπόθεση και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι ανάλογα με το τι έχουν κάνει». 

Για το αν στέκουν οι πληροφορίες για εγκληματική οργάνωση: «Δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί. Το θέμα είναι να εξετάσουμε το αν εμπλέκονται οι ομάδες. Μπορεί να μην εμπλέκονται. Οι ομάδες δεν έχουν γεννηθεί εχθές. Δεν έχουν τέτοια περιστατικά συχνά. Δεν μπορούμε να χρεώσουμε τις ομάδες. Η ομάδα δεν έχει την ευθύνη των φιλάθλων και εκτός γηπέδου. Τι ευθύνη να έχει αν εγώ βγω έξω και τα κάνω λαμπόγυαλο. 

Για παράδειγμα, ένας οργανωμένος πουλάει ναρκωτικά, τι ευθύνη έχει η ομάδα;. Δεν θέλω να χρεώσουμε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες για όλα τα θέματα. Να είμαστε αντικειμενικοί σε αυτά που λέμε. Η εγκληματική οργάνωση θέλει και άλλα χαρακτηριστικά. 

Δεν ξέρω αν είναι σε αυτό το επίπεδο αυτοί οι άνθρωποι. Δεν δικαιολογεί κανείς το περιστατικό. Ακόμη και οι γονείς του εντολέα μου δεν το λένε αυτό. Χθες με ανακοίνωση μου αναφέρω ότι ζητάνε συγγνώμη. Το παιδί δεν γυρίζει πίσω, πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι ανάλογα με το τι έχουν κάνει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.