Λύσεις στο γκολ από παντού για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2020

Μπορεί η συνολική εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Λάρισα να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο, για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους συνεργάτες του υπάρχουν θετικά στοιχεία που δημιουργούν χαμόγελα και προσδοκίες για χάπι εντ στη σεζόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ανέβασμα της απόδοσης του Ζοσέ Μαουρίσιο που αποδεικνύει ότι έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό του και βρίσκει ρυθμό. Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, κάτι που όλοι περίμεναν να συμβεί, αφού η ποιότητα του Ζοσέ Μαουρίσιο είναι γνωστή και έχει αποδείξει τι μπορεί να δώσει.

Πλην του έμπειρου μέσου, όμως, στο παιχνίδι που έγινε στο AEL FC Arena, πρωταγωνιστές ήταν και ο Δημήτρης Λημνιός, όσο και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο για τα γκολ που σημείωσαν. Έστειλαν μήνυμα στον Αμπέλ Φερέιρα ότι μπορεί να τους υπολογίζει και ως σκόρερ. Και όλοι γνωρίζουμε ότι μία από τις παραμέτρους, η πιο σημαντική, στην οποία θα κριθεί ο τίτλος είναι η ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Ο Λημνιός, ειδικότερα, αποδεικνύει από την αρχή της σεζόν ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σ’ αυτόν τον τομέα. Όσα γκολ είχε βάλει μέχρι να αρχίσει η φετινή αγωνιστική περίοδος (πέντε στον ΠΑΟΚ και ένα στον Ατρόμητο), τα έχει πετύχει φέτος στα 30 ματς που έχει αγωνιστεί. Η συχνότητα με την οποία φτάνει στο γκολ έχει αυξηθεί κατακόρυφα και δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τον Ίνγκασον και τον Μάτος, βρίσκεται στην τετράδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα.

Από την άλλη, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, έβαλε κόντρα στον ΟΦΗ το πρώτο γκολ του στην ευρωπαϊκή ήπειρο και συνέχισε στην αμέσως επόμενη αγωνιστική με νέα φωτοβολίδα απέναντι στην ΑΕΛ. Το σημαντικό στην περίπτωση του Βραζιλιάνου είναι ότι δείχνει ικανότητα στα γκολ με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, κάτι που ο ΠΑΟΚ το έχει ανάγκη, γιατί έτσι μπορούν να «ξεκλειδωθούν» κλειστές άμυνες που βρίσκει απέναντί του.

Η συνολική λίστα των σκόρερ

Κλείνοντας, παραθέτουμε όλη την λίστα των 12 σκόρερ του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα:

1. Κάρολ Σφιντέρσκι 10

2. Τσούμπα Ακπομ 6

3. Αντρέ Βϊερίνια 5

-. Γιόσιπ Μίσιτς 5

5. Δημήτρης Λημνιός 4

-. Ίνγκι Ίνγκασον 4

-. Λέο Μάτος 4

8. Δημήτρης Πέλκας 3

9. Λάζαρος Λάμπρου 2

-. Ντόουγκλας Αουγκούστο 2

-. Χοσέ Κρέσπο 2

12. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.