«Λυπηρά αυτά που περνάει ο Άρης, πρέπει να την πληρώνουν οι ιδιοκτήτες»

Δημήτρης Καλαϊτζής06 Ιουνίου 2020

Ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τον πάγκο του Άρη, μιλώντας στο metrosport.gr έδωσε τα διαπιστευτήριά του για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 1, το γεγονός ότι θα σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές στις πρώτες αγωνιστικές, ενώ αναφέρθηκε στον Άρη και στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με το ban από τη FIFA

Στην αρχική του τοποθέτηση ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο αν συμφωνεί με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος:

«Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση να έχουμε ξανά ποδόσφαιρο. Οι παίκτες ήταν ήδη αρκετό καιρό εκτός και φανταστείτε να ξανά άρχιζε το Πρωτάθλημα 5-6 μήνες μετά θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλους».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για πολλούς τραυματισμούς λόγω της μεγάλης απραξίας των παικτών ελέω κορωνοϊού:

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς. Κυρίως θα υπάρχουν θλαστικοί τραυματισμοί που θα υπήρχαν άλλωστε και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εδώ και έναν μήνα περίπου οι παίκτες έχουν επανέλθει στις προπονήσεις και πιστεύω ότι με το πρόγραμμα που τους δόθηκε από τις ομάδες στην περίοδο της καραντίνας δεν θα τους λείπει η γενική φυσική κατάσταση, αλλά η συνοχή κάτι που είδαμε και στην Bundesliga. Όμως από το πρώτο παιχνίδι και μετά θα μπουν σε μια ροή και θα βγάλουν εις πέρας την χρονιά. Άλλωστε, οι ίδιοι παίκτες και οι ίδιοι προπονητές είναι μαζί από πέρυσι το καλοκαίρι δεν άλλαξε τίποτα».

Για το ότι θα σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ:

«Νομίζω είναι ότι καλύτερο είδαμε. Άλλωστε και οι ξένοι έκαναν λάθη και δείτε τι έγινε με τον Γερμανό στο Ντόρτμουντ-Μπάγερν όπου μια λανθασμένη απόφαση του καθόρισε τον νικητή και συνάμα πρωταθλητή. Οι παράγοντες δημιουργούν όλο αυτό το κλίμα με τους Έλληνες διαιτητές και πρέπει κάποτε να σταματήσει όλο αυτό και να τους ξανά εμπιστευτούμε και να τους δώσουμε ευκαιρίες. Κάθε απόγευμα πηγαίνω στον Άγιο Κοσμά και τρέχω και βλέπω σε τι κατάσταση είναι οι Έλληνες διαιτητές. Η νοοτροπία του κόσμου είναι προκατειλημμένη και το γεγονός ότι στους πρώτους αγώνες δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες δίνεται μια καλή πάσα στους ρέφερι να συγκεντρωθούν στο έργο τους και να δείξουν ότι αξίζουν».

Για το αν ο ΠΑΟΚ με νίκη ανακτά τις ελπίδες του για την πρώτη θέση κι εφόσον επιστραφούν και οι επτά βαθμοί:

«Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ είναι το παιχνίδι της Κυριακής και με οδηγό το ματς Κυπέλλου πρέπει να τα παίξει όλα για όλα. Δεν ξέρω αν ο Φερέιρα ξεκινήσει με έναν ή δυο επιθετικούς στην ενδεκάδα αλλά αυτό που πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος είναι να πιέσει τον Ολυμπιακό ψηλά, να μην του δώσει χώρους, να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να φτάσει στη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έρχεται για δυο αποτελέσματα στην Τούμπα:

«Κανείς πιστεύω δεν θα φορτσάρει από το ξεκίνημα του αγώνα, θα είναι ένα ντέρμπι κέντρου, όμως μετά το 60΄ ο ΠΑΟΚ θα τα ρισκάρει όλα για να πάρει το τρίποντο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βλέπω ισοπαλία, κάποιος θα είναι αυτός που χαμογελάσει στο τέλος».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ επηρεάζονται από τα όσα ακούγονται για την φερόμενη πολυιδιοκητσία ΠΑΟΚ-Ξάνθης:

«Σίγουρα δεν είναι αδιάφοροι από τα όσα ακούγονται και γράφονται και επειδή δεν ξέρουν τι θα συμβεί με το CAS, με τα τωρινά δεδομένα πρέπει να διαφυλάξει και τη δεύτερη θέση, αφού η ΑΕΚ καραδοκεί επικίνδυνα από πίσω».

Για το Άρης-ΟΦΗ:

«Ο Άρης αυτό που πρέπει να κάνει πρώτα είναι να λύσει τα προβλήματα που προκέκυψαν με το ban από τη FIFA. Όσον αφορά για το ματς με τον ΟΦΗ θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Η ομάδα έδειξε έναν καλό ρυθμό πριν την καραντίνα, έχει καλό ρόστερ ειδικά από το κέντρο και μπροστά και μπορεί να βγάλει πράγματα στο γήπεδο».

Για το ban από τη FIFA:

«Το πρόβλημα αυτό το είχαμε όταν ήμουν και εγώ στον πάγκο του Άρη. Αυτό πήγαινε πίσω την ομάδα. Αν μπορεί να κερδίσει χρόνο από αυτή την υπόθεση ο Άρης θα είναι καλό. Ο Άρης ταλαιπωρήθηκε πέφτοντας δυο κατηγορίες. Πρέπει να σταματήσει αυτό που συμβαίνει και η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Ο Άρης επέστρεψε εκεί που ανήκει, βγήκε στην Ευρώπη και πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να την πληρώνουν οι ιδιοκτήτες κι όχι οι ομάδες. Είναι λυπηρά αυτά που περνάει ο Άρης».

Για το αν μπορεί ο Άρης να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας:

«Πρέπει πάση θυσία να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ και να προκριθεί στον τελικό. Αν τα καταφέρει, είναι ένα παιχνίδι κι όλα μπορούν να συμβούν. Μακάρι να μπορέσει να πετύχει τον διακαή του πόθο μετά από πολλά χρόνια».

Για την επέκταση της συνεργασίας με τον Μίκαελ Ένινγκ:

«Το πρόσημο που έδειξε ο Γερμανός από τη πρώτη μέρα που ήρθε στον Άρη ήταν θετικό. Από τη στιγμή που εγγυήθηκε ο Άγγελος Χαριστέας που τον γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στη Γερμανία, καλά έπραξαν οι άνθρωποι της ομάδας και του ανανέωσαν το συμβόλαιο για να συνεχίσει το έργο του και την επόμενη χρονιά. Μου αρέσει αυτά που είδα από τον ίδιο, έχει μια επιθετική φιλοσοφία, έχει κοντά τις γραμμές και γενικώς η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο με την παρουσία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.