Λυκογιάννης: «Ο Τολιόπουλος πήγε με πολύ μικρότερο συμβόλαιο στον Άρη»- Γι' αυτό αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team27 Φεβρουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, με αφορμή τις εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα ο Βασίλης Τολιόπουλος, τόσο με την φανέλα του Άρη όσο και χθες με την Εθνική Ελλάδος. Όντας μάλιστα προπονητής των «ασπρόμαυρων» όταν ο Τολιόπουλος έφυγε από τον ΠΑΟΚ και... μετακόμισε στον Άρη, εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον παίκτη σε αυτήν την αποχώρηση.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια: «Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που ανέκαθεν είχε εμπιστοσύνη στις επιθετικές του δυνατότητες. Και από πολύ μικρή ηλικία, ακόμα όταν έπαιζε στα εφηβικά, χαρακτηριζόταν από θράσος. Διανύσει σαφέστατα τη ωριμότερη και καλύτερη φάση της καριέρας του. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που αισθάνεται οικεία και ασφάλεια. Έχει κάνει την καλύτερή του σεζόν στον Άρη. Αυτό φαίνεται και από τις εμφανίσεις του, τόσο με τον Άρη όσο και με την Εθνική Ελλάδος».

Για το αν έχει λαμπρό μέλλον και πρόκειται να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό: «Έχουμε την τάση όταν κάποιος κάνει κάποια καλά παιχνίδια, να πέφτουν όλα τα φώτα πάνω του. Ο Βασίλης όμως έχει περάσει από αυτό το στάδιο, από πολύ μικρή ηλικία όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και όχι στην καλύτερη ωριμότητά του. Εκεί πέρασε 3 χρόνια, ναι μεν πήρε εμπειρίες, αλλά αγωνιστικά δεν είχε συμμετοχή.

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη καλύτερη φάση και έχει την απόλυτη ωριμότητα για να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον του. Σίγουρα είναι πιο έτοιμος και πιο ώριμος για να αποφασίσει. ».

Για τους λόγους που τον ώθησαν στο να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και να φορέσει την φανέλα του Άρη, με τον οποίο καταγράφει εξαιρετική πορεία: «Ο Βασίλης είχε συμβόλαιο για έναν συν ένα χρόνο. Τον δεύτερο χρόνο τα χρήματα ήταν περισσότερα από αυτά τα οποία είχε την δυνατότητα να δώσει η ομάδα. Και η αλήθεια είναι πως έκανε μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Οπότε και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους. 

Ο Βασίλης για δικούς του λόγους ήθελε να μείνει στη Θεσσαλονίκη και επέλεξε με ένα πολύ χαμηλότερο συμβόλαιο να πάει στον Άρη. Τη δεύτερη χρονιά το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ θα έφτανε στις 60.000 ευρώ, ενώ τη πρώτη χρονιά έπαιρνε κάπου στα 40.000 ευρώ. Στον Άρη πήγε με πολύ λιγότερα».

Κλείνοντας, σχολίασε και την κατάσταση της Εθνικής ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: « Από τα παράθυρα λείπουν αρκετοί παίκτες που λείπουν, που θα βρίσκονταν σε ένα πιο μόνιμο σχήμα, υπάρχουν και παιδιά τα οποία παίρνουν ευκαιρίες. Είναι και άλλα παιδιά που δείχνουν ωριμότητα, εκτός από τον Βασίλη, όπως είναι ο Μωραΐτης, ο Χαραλαμπόπουλος. Είναι ευχάριστο αυτό και πρέπει να είμαστε με κάτω την μπάλα, για όλους τους παίκτες και για όλες τις ομάδες.» 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.