Λυκογιάννης: «Να φτιάξουμε ομάδα που θα ευχαριστιόμαστε να βλέπουμε- Κάναμε επιλογές με το μικρότερο οικονομικό ρίσκο»

Metrosport Team25 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε o προπονητής του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης μιλώντας για το νέο ρόστερ των «ασπρόμαυρων» αλλά και την Εθνική ομάδα.


Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε :

Αρχικά αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟΚ και τον σχεδιασμό που ακολούθησε ενόψει της νέας σεζόν:

«Υπήρξε μια αποχώρηση της τελευταίας στιγμής, οπότε είδαμε τις επιλογές που είχαμε από Έλληνες και τελικά καταλήξαμε στον Χρήστο Σαλούτρο. Τώρα, όσον αφορά τον σχεδιασμό μας στο σύνολό του το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι προσαρμόσαμε τις επιλογές μας και τις επιθυμίες μας στα οικονομικά δεδομένα, δηλαδή με βάση το μπάτζετ μας. Επίσης χαμηλώσαμε αρκετά τον μέσο όρο ηλικίας γιατί θέλαμε να παίξουμε με ενέργεια και γρήγορα. Στοχεύσαμε στο να βρούμε παιδιά που θα μας δώσουν ενέργεια, ταχύτητα και αθλητικότητα».

Σχετικά με τον Φράνκι και τον τραυματισμό του:

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πολύ θετικές. Θα χρειαστούν σίγουρα 10 μέρες για να δούμε αν μπορεί να βοηθήσει την Εθνική του στο Ευρωμπάσκετ. Αν δεν συμβεί αυτό θα γυρίσει την Θεσσαλονίκη και θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις περιπτώσεις παικτών όπως ο Κέλι, που δεν έχουν πολλές παραστάσεις:

«Σίγουρα αυτοί οι παίκτες αποτελούν  στοιχήματα για τον ΠΑΟΚ, γιατί είναι παιδία χωρίς παραστάσεις. Ωστόσο, όπως είπα και στην αρχή πάντα το οικονομικό ζήτημα καθορίζει τις επιλογές μας και για αυτό πήγαμε σε αυτές που θα έχουν το μικρότερο ρίσκο».

Για το ότι οι ομάδες αναγκάζονται να αλλάξουν από το μηδέν τα ρόστερ τους:

«Δυστυχώς, οι περισσότερες ομάδες κλήθηκαν να δημιουργήσουν σχεδόν από το μηδέν ρόστερ και δεν κράτησαν πολλά από την περσυνή σεζόν. Αυτό είναι το αρνητικό της ελληνικής Λίγκας. Καλείσαι να δημιουργήσεις κάτι η από το μηδέν η κρατώντας  1-2 παίκτες και να πας σε κάτι καινούριο, ακόμη και αν είχες ένα πολύ καλό σύνολο. Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο αυτό στο μπάσκετ».

Για τον Μαργαρίτη και την επιστροφή του στην ομάδα:

«Ο Μαργαρίτης έλειψε πολύ πέρυσι και για αυτό ήταν από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.»

Σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει για την επερχόμενη σεζόν;

«Για μένα ο πιο σημαντικός στόχος είναι να παίξουμε όμορφα. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα ευχαριστιόμαστε να την βλέπουμε, και εμείς και ο κόσμος, αλλά και να την προπονούμε»

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ και την σημερινή της εμφάνιση με την Σερβία:

«Σίγουρα υπάρχουν προσδοκίες γιατί έχουμε ένα πλήρες ρόστερ και τον πιο ικανό προπονητή που θα μπορούσαμε να έχουμε σε αυτήν την θέση . Ο Γιάννης και ο Παπαγιάννης είναι οι μόνοι δύο παίκτες που δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Το σημερινό παιχνίδι είναι ένα καλό τεστ για να κρίνει ο κόουτς σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα και να πράξει αναλόγως».

Τέλος, για το αν η Εθνική μπορεί να πάρει μετάλλιο:

«Είναι πολύ σημαντικό να κάνει μια επιτυχία, το έχει ανάγκη το άθλημα. Δεν είναι κακό το ότι υπάρχει αισιοδοξία, ούτε είναι κακό να την εκφράζουμε. Το ότι έχουμε μια ομάδα που μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος είναι δεδομένο, το θέμα είναι τι θα συμβεί. Και οι ίδιοι οι παίκτες ήταν πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους σχετικά με τους στόχους και τα επίτευγματα που μπορεί να πετύχει η ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.