«Λύγισε» στο φινάλε ο Άρης, ήττα από την Καρδίτσα

Metrosport Team12 Μαρτίου 2023

Πάλεψε μέχρι τέλους ο Άρης αλλά γνώρισε την ήττα με 78-77 από την Καρδίτσα στην παράταση. Παρά το 0-4 του Άρη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεπεράσουν την αρχική πίεση και βρήκαν λύσεις. 

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να φέρουν την ισορροπία στο ματς, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει και τα δικά τους προβλήματα καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τόσο ο Σανογκό (4π., 2 ριμπ. σε 5:17), όσο και ο Χάγκινς (1 κλέψιμο σε 2:43) αποχώρησαν με τραυματισμούς και δεν μπόρεσαν να αγωνισθούν ξανά. Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έκαναν ένα επί μέρους 13-4 και πήραν το προβάδισμα στο σκορ.  

Δύο συνεχόμενα καλάθια του Νότε έφεραν τον Άρη στο +8 (60-52), προτού η Καρδίτσα κάνει μία ακόμη προσπάθεια ανατροπής: Τρίποντο του Γκάλινατ, λέι απ του Αγραβάνη και το ματς αρχίζει, σχεδόν, ξανά από την αρχή (60-57). 

Η κακοτυχία του Άρη δεν έλεγε, ωστόσο, να σταματήσει. Με 7:18 στο ρολόι ο Νότε σε μία διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, φάνηκε να πονάει έντονα στο δεξί του χέρι. Αποχώρησε για τον πάγκο. Προσωρινά, όπως αποδείχτηκε, αφού λίγο αργότερα πάτησε ξανά το παρκέ. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Αγραβάνη έφερε την Καρδίτσα σε απόσταση... βολής, 61-62. 

Το χάσμα μηδενίστηκε όταν ο Γκάλινατ, ο κορυφαίος της Καρδίτσας με εύστοχο τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ σε 64-64. Σε εκείνο το σημείο ο Άρης αντέδρασε. Και πήγε το ματς κοντά στο καλάθι. Ένα μίνι σερί 3-0 τον έφερε στο 64-67. 

Η Καρδίτσα κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, αλλά από τις βολές και την έξτρα επίθεση πήρε έναν πόντο (65-67). Ο Άρης πέταξε την επίθεσή του στα... σκουπίδια (λάθος ο Νότε) και η Καρδίτσα βρέθηκε πάλι στο -1, με τον Γκάλινατ να μετράει 1/2 βολές. 

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνη την επίθεση, το πέτυχε στην επόμενη. Μακρινό δίποντο και 68-67 η Καρδίτσα με το ματς να πλησιάζει στο τελευταίο του λεπτό. Στην παράταση οι ομάδες πήγαιναν καλάθι καλάθι αλλά στα τελευταία λεπτά η Καρδίτσα φάνηκε πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.