Λουτσιάνο: «Ο Ζαμπά είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα και το ένας εναντίον ενός»

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2022

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λουτσιάνο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην επανεμφάνιση του Λέο Ζαμπά στην Τούμπα και το ρόλο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον συμπατριώτη του, Λέο Ζαμπά, είπε: «Ένας ποδοσφαιριστής με την ποιότητα του Ζαμπά, οποίος δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ τυχαία, ξεκίνησε από μεγάλη ομάδα της Βραζιλίας. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο ίδιος ότι δεν μπορεί να σπαταλάει ευκαιρίες και να χάσει την ποιότητα που έχει.

Δεν θα σταθώ στο κομμάτι τι έκανε και τι δεν έκανε γιατί δεν ήμουν κάθε μέρα μαζί του, έχω ένα ξάδερφο στη Θεσσαλονίκη που κάνει παρέα μαζί του και τον βοήθησε πάρα πολύ την πρώτη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Αν έδειχνε περισσότερα πράγματα στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ ίσως τώρα να μην ήταν εκεί και να ήταν σε μεγαλύτερη ομάδα, γιατί έχει τη δυνατότητα.

Είναι σημαντικό όταν ένας προπονητής "αγκαλιάζει" τον ποδοσφαιριστή, έρχεται κοντά του και του δείχνει εμπιστοσύνη, όπως έκανε ο Λουτσέσκου. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να παίζει πιο άνετα και να προσφέρει περισσότερα σε μια ομάδα. Πιστεύω πως είναι όλα στο χέρι του αυτή τη στιγμή. 

Πήγα στη Βραζιλία και συνάντησα τον Λέο Μάτος. Τον ρώτησα πως ήταν ο Ζαμπά στο διάστημα που αγωνίστηκε στη Βάσκο ντα Γκάμα, γιατί δεν είναι εύκολο καθόλου να παίξεις στη Βάσκο είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Και μου είπε ο Λέο πως η παρουσία του ήταν πάρα πολύ καλή, ήταν σοβαρός. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να μπορέσει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει την καριέρα του.

Αυτό έγινε, γύρισε στον ΠΑΟΚ. Βρήκε τον προπονητή που τον "αγκάλιασε" και την πρώτη φορά, εύχομαι αυτό που είδαμε χθες (12/1) να μπορέσει να το επαναλάβει και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο του τον εαυτό.

Πιστεύω πως για την αξία του τού αξίζει κάτι καλύτερο, Είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα, έχει το ένας εναντίον ενός.

Ο Λουτσέσκου είναι στην πλευρά του ποδοσφαιριστή και είναι πολύ ξεκάθαρος σε αυτά που ζητάει, αλλά θέλει και ο ποδοσφαιριστής να κάνει αυτά που του ζητάει, τον έζησα το Λουτσέσκου και ξέρω πως είναι.

Ο Ζαμπά έχει να κερδίσει πολλά πράγματα αν το θέλει και ίδιος. Και ο Πεπ Γκουαρδίόλα να έρθει, αν ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει, δεν θα τα καταφέρει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.