Λουτσέσκου: «Το πλάνο μου για τις τρεις διοργανώσεις»

Γιώργος Ζαΐρης12 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στη NOVA για τα αγωνιστικά ζητήματα που τον απασχολούν αυτό το διάστημα.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ, τον Κούρτιτς, την πορεία της ομάδας, αλλά και την διαχείριση που πρέπει να γίνει για να παραμείνει ο Δικέφαλος σε τρεις διοργανώσεις.

«Εχω εστιάσει ήδη στον αγώνα με τον Ατρόμητο και δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Απαγορεύω στον εαυτό μου να σκέφτομαι τι έγινε πριν από τρεις μέρες. Το ίδιο ζητώ και από τους παίκτες μου. Απλά αν πρέπει να κρατήσω κάτι από το ματς με την ΑΕΚ είναι πως επιβεβαιώθηκε πως αν παλεύεις για κάτι μέχρι το τέλος επιβραβεύεσαι. Αλλά μπροστά μας έχουμε μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της και μάχεται κάθε λεπτό. Επομένως δεν μπορώ να σκέφτομαι το παρελθόν. Ο Ατρόμητος έχει έναν έμπειρο προπονητή και παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είναι στην ομάδα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο μαχητών.»

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει και τα ματς με την Μίντιλαντ μπροστά και μάλιστα την Πέμπτη στη Δανία θα διεξαχθεί το πρώτο. «Λέω πάντα πως το πιο σημαντικό είναι το επόμενο ματς και αυτό είναι με τον Ατρόμητο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει πολλά συνεχόμενα ματς. Αλλά όταν αγωνίζεσαι και στις τρεις διοργανώσεις χρειάζεσαι όλους τους παίκτες και για μένα όλοι είναι σημαντικοί. Περιμένω από όσους αγωνιστούν να είναι μαχητές. Αλλά δεν μπορεί ένας παίκτης να παίζει με την ίδια ένταση σε πολλά συνεχόμενα ματς. Ακόμη και ένα καλό αυτοκίνητο χρειάζεται να σταματήσει για να το... φουλάρεις. Μην ξεχνάτε ότι έρχεται και η ψυχολογική κούραση. Επίσης όταν κάποιος παίζει συνέχεια τότε χάνεται η αυτοπεποίθηση αυτών που δεν παίζουν. Για αυτό και όταν έχεις τρεις διοργανώσεις τότε είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς το ρόστερ σου.»

Στάθηκε και στο αήττητο σερί που χτίζει ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ιωνικό και αν πλέον βλέπουμε την ομάδα που θέλει και αυτός: «Εγώ απλά σαν τρελός σας λέω ότι θέλω να κερδίσω το αυριανό ματς.»

Τέλος αναφέρθηκε και στον Κούρτιτς και στο αν είχε ξανά παίκτη στο κέντρο που έχει σκοράρει 16 γκολ και... συνεχίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από όσα πετύχει ο Κούρτιτς. Δεν με ενδιαφέρει το ποιος σκοράρει το σημαντικό είναι πώς θα παίρνουμε τη νίκη. Μπορεί να σκοράρει ένας κεντρικός αμυντικός ή κάποιος άλλος. Το σημαντικό είναι να δίνει ο καθένας ό,τι μπορεί καλύτερο στην ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλα και όχι τα πρόσωπα.»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του εδώ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.