Λουτσέσκου: «Το παιχνίδι ήταν μόνο για τους τρεις βαθμούς και αυτοπεποίθηση»

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του νίκη, στο πρώτο του παιχνίδι για τους ομίλους του Conference League επικρατώντας 2-0 της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, γεγονός το οποίο άφησε ικανοποιημένο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ είχε μόνο να χάσει από αυτό το παιχνίδι, κάτι που απέφυγε, και κέρδισε βαθμούς και αυτοπεποίθηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Cosmote TV:

Για το πλάνο που είχε εκπονήσει στο μυαλό του για τον αγώνα:

«Να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτές ήταν οι σκέψεις μου. Δεν είναι εύκολο καθόλου ένα παιχνίδι στο Γιβραλτάρ λόγω των συνθηκών και του γηπέδου. Γνώριζα ότι θα είναι δύσκολο. Μόνο να χάσουμε είχαμε στο παιχνίδι. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που ήρθε φέτος εδώ σε ευρωπαϊκό ματς και δεν δέχθηκε γκολ. Απ' έξω μπορεί να φαινόταν πολύ εύκολο και είναι φυσιολογικό, αλλά αναλύοντας τα πράγματα η μόνη σκέψη είναι να νικήσεις σε μία δύσκολη έδρα».

Για το αν πήρε αυτό που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του:

«Δεν μπορώ να πω αν είμαι ή όχι ικανοποιημένος από την ατομική απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή και την εμφάνιση. Είμαι ικανοποιημένος από τους 3 βαθμούς.

Είχαμε τραυματίες, παίκτες που έλειπαν λόγω κορωνοϊού, έπαιξαν παίκτες που έπρεπε να παίξουν. Όσοι με γνωρίζουν ως προπονητή ξέρουν ότι παίκτες που είναι 15-16 μέρες εδώ δεν θα έπαιζαν βασικοί. Συνέβη όμως λόγω ειδικών συνθηκών. Αναγκαστήκαμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Είναι σημαντικό ότι σκόραραν δύο από αυτούς και ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους για τη συνέχεια».

Για το αν περιμένει μετά από αυτή τη νίκη να ανέβει ο ΠΑΟΚ σ’ όλα τα επίπεδα:

«Ναι. Αυτό το παιχνίδι ήταν για να πάρουμε τους 3 βαθμούς με κάθε κόστος και να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Φανταστείτε για οποιαδήποτε άλλο λόγο το σημερινό ματς να έληγε 1-1. Θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.