Λουτσέσκου: «Παραμένω στον ΠΑΟΚ, αυτό που έγινε με πονάει πάρα πολύ»

Γιώργος Ζαΐρης28 Μαΐου 2023

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πόσο δημοφιλής είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην πατρίδα του.Σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου περίμεναν τον προπονητή του ΠΑΟΚ επτά τηλεοπτικά συνεργεία και πλήθος δημοσιογράφων. Αυτό το σκηνικό δεν ήταν αποτέλεσμα κατάκτησης κάποιου ακόμη τίτλου από τον Λουτσέσκου. Αλλά είναι από τα πρόσωπα που ενδιαφέρουν τους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας γιατί απλά είναι ο Λουτσέσκου.


Εβγαλε είδηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ από τα όσα είπε; Προφανώς και αυτό που ενδιαφέρει είναι πως έβαλε τελεία και παύλα σε όποιο ενδεχόμενο ή σενάριο αποχώρησης του από την Τούμπα. Ρωτήθηκε ευθαρσώς και απάντησε: «Ναι, θα παραμείνω στον ΠΑΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λουτσέσκου.

Την περασμένη Τετάρτη αγωνίστηκε σε έναν ακόμη τελικό στην καριέρα του: «Ήταν μια δύσκολη, περίεργη και απογοητευτική σεζόν. Είμαι ακόμη επηρεασμένος από το τελευταίο αποτέλεσμα. Έχω κοουτσάρει σε 11 τελικούς, Κύπελλα, Champions League Ασίας και League Cup, έχω κερδίσει 7 και έχω χάσει 4 ματς και αυτό ήταν το πιο επώδυνο. Επίσης, έχω χάσει ματς που κλάπηκαν από διαιτητές, αλλά αυτό που έγινε τώρα με πονάει πάρα πολύ».

Ρωτήθηκε για τον λόγο που η ομάδα του αν και έπαιζε με δέκα παίκτες για ενενήντα λεπτά δεν κατάφερε να πάρει το Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ: «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και δεν το κάναμε, δεν είχαμε το κουράγιο να κερδίσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακή τύχη, χάσαμε 7-8 μεγάλες ευκαιρίες και δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ. Το ποδόσφαιρο στο τέλος, επιβραβεύει αυτούς που έχουν το θάρρος, εμείς δεν το είχαμε».

Δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του και παραδέχθηκε πως από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι διεκδικητής τίτλων, το ταμείο που κάνει στο τέλος απογοητεύει: «Από τη μία, τα αποτελέσματα που είχαμε, είναι απολύτως φυσιολογικά, με μια εντελώς αλλαγμένη ομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε βάσει των συνθηκών καθώς ενισχύθηκαν και οι άλλες ομάδες. Δεδομένου πως μιλάμε για τον ΠΑΟΚ που είναι σε ένα επίπεδο να διεκδικεί, το τελικό αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Πρέπει να βελτιώσουμε τη δουλειά που κάναμε φέτος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ό,τι κάναμε στην άκρη, υπάρχουν παίκτες με μία συγκεκριμένη εμπειρία. Για όλους, είναι μια αδύναμη σεζόν. Για μένα είναι μια κανονική σεζόν. Αλλάξαμε πολλά πράγματα, κάναμε χώρο για νέους παίκτες. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε. 

Στις κρίσιμες στιγμές της σεζόν χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Καλέντ Νάρεϊ και τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Όταν κάνεις τόσες πολλές αλλαγές και χρησιμοποιείς νέους παίκτες, τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως πρέπει. Όταν οι παίκτες δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, είναι πιθανό να καταλήξουν έτσι».




Răzvan Lucescu a anunțat unde va antrena în sezonul viitor: "Ce s-a întâmplat acum m-a rănit enorm" pe www.sport.ro

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.