Λουτσέσκου στους παίκτες του: «Μπορείτε να κερδίσετε παντού»

Metrosport Team02 Απριλίου 2022

των Καστάνη, Πετρωτού, Ζαϊρη

Τα mind games στα οποία επιδίδεται πολύ συχνά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν επικεντρώνονται μόνο στον αποπροσανατολισμό των αντιπάλων του ΠΑΟΚ με βασικό στόχο να τους επηρεάσει, όπως τα έχει καταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν. Ξεχωριστές είναι και οι αναφορές του, στους παίκτες του Δικεφάλου.

Αυτά τα...”παιχνίδια του μυαλού”, στα οποία αρέσκεται ο τεχνικός του Δικεφάλου, έχουν ως στόχο να αυξήσουν κατακόρυφα την ψυχολογία των παικτών εν όψει του κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά και να πείσουν το γκρουπ, πως μπορεί να πετύχει στόχους, οι οποίοι για την συντριπτική πλειοψηφία, θεωρούνται... απλησίαστοι. 

Με αυτό το σκεπτικό, “πορεύεται” ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ματς που ακολουθούν. Αρχικά εναντίον του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο αύριο το βράδυ και κατά δεύτερο λόγο, εναντίον της ισχυρής Μαρσέϊγ στο επιβλητικό Βελοντρόμ, χωρητικότητας 70.000 θεατών.

Από την στιγμή που επέστρεψαν στην προετοιμασία όλοι οι διεθνείς και πλην του Μιτρίτσα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο σοβαρό θέμα, ο προπονητής με τους συνεργάτες του, επιδόθηκαν σε μία “γαλούχηση” των παικτών εν όψει των αγώνων που έρχονται. 

Ειδικά μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, υπάρχει ο φόβος πως η ομάδα μπορεί να μην παρουσιαστεί όπως πρέπει. Για αυτό ακριβώς, ο Λουτσέσκου ζητά από τους παίκτες του, να παραμείνουν προσηλωμένοι σε κάθε ματς, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Είναι ενδεικτική, μία φράση που χρησιμοποιεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ, απευθυνόμενος στους παίκτες του: “Μπορείτε παντού. Μπορείτε να κερδίσετε οποιονδήποτε αντίπαλο και το έχετε αποδείξει. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι”.

Όλα αυτά, για το γκρουπ, που τους τρεις τελευταίους μήνες, έχει δημιουργήσει ένα σερί με νικηφόρους αγώνες και στις τρεις διοργανώσεις.

Όπως είχαμε αναφέρει στη Metrosport και το επισημαίνει και η UEFA επίσημα, ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία ήττα (αυτή από την Μίντιλαντ) σε σύνολο 24 αγώνων και στους τρείς θεσμούς τους τελευταίους τρείς μήνες. Μάλιστα μετρά 18 νίκες, ένα εντυπωσιακό στατιστικό.

Το ευχάριστο για τον Λουτσέσκου είναι πως παίκτες όπως οι Μιχάϊ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί που δεν είχαν αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είναι διαθέσιμοι. Ο Μιτρίτσα που προέρχεται από κορωνοίο δεν υπολογίζεται για το αυριανό ντέρμπι της Λεωφόρου και η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται ώστε να είναι έτοιμος και υγιής στην Μασσαλία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.