Λουτσέσκου: «Οι δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ που δεν θα ξεχάσω»

Metrosport Team22 Μαρτίου 2020

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ίσως «ο πιο δημοφιλής Ρουμάνος προπονητής αυτή την στιγμή», όπως χαρακτηρίζεται, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την παγκόσμια κρίση λόγω του κορωνοϊού, μιλώντας στην ιστοσελίδα telekomsport.ro, ενώ ξεχώρισε τους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ που του έμειναν αξέχαστοι.

- Πώς χειρίζεται ένας προπονητής την τρέχουσα κατάσταση;

«Στην περίπτωσή μας, πρόκειται για μια ειδική κατάσταση. Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα. Ξεκίνησα τις προπονήσεις στις 2 Ιουλίου και από τότε δουλεύω αδιάκοπα για το Champions League, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ υπήρξε και ο διπλός του τελικού του Champions League που καταναλώσαμε ενέργεια. Η προσπάθεια που ακολούθησε ήταν ακόμα πιο απαιτητική, έτσι κατά τη διάρκεια της διακοπής είχα προγραμματίσει σύντομες διακοπές για όσους δεν συμμετείχαν στις εθνικές ομάδες. Όπως είπα, η πρώτη εβδομάδα του διαλείμματος είναι αυτή που χρειαζόμουν, ωστόσο, οργανώθηκε ξεχωριστό πρόγραμμα για τους παίκτες από σπίτι. 

Γενικά οι παίκτες είναι νέοι και ενδιαφέρονται για τη διατήρηση του σώματος τους. Από τώρα και στο εξής μπορώ να πω ότι θα είναι δύσκολα, είναι μια ειδική κατάσταση, δεν είναι γνωστό πότε θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναρχίσουμε τις προπονήσεις. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε στους παίκτες ατομικά εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να εκτελούν από το σπίτι ή μέρη όπου δεν υπάρχει κόσμος.»

-Πως περνάτε τον χρόνο σας;

«Το πρωί με τον καφέ διαβάζω άρθρα από διεθνείς αθλητικές εφημερίδες, μετά περνώ χρόνο με τη γυναίκα μου και το απόγευμα μελετώ επαγγελματικά άρθρα, τακτική ανάλυση, στρατηγικές προπόνησης, νέες ασκήσεις, ανανεώνω τις ιδέες μου.»

-Πείτε μου τρεις αγώνες στην καριέρα σας που θυμάστε...

«Θα με αναγκάσετε να είμαι άδικος, υπάρχουν τόσοι αγώνες που θυμάμαι με ευχαρίστηση. Προσπαθώ να προκαλώ πάντα έντονα συναισθήματα...

1) Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας. Κερδίσαμε τον τίτλο με την Αλ Χιλάλ, τι ατμόσφαιρα, τι σπίθα, τι ευτυχία!

2) Ο τελικός Κυπέλλου του 2018 στην Ελλάδα. Παίξαμε με τον ΠΑΟΚ εναντίον της ΑΕΚ σε έναν ξεχωριστό αγώνα, μετά την τεράστια αδικία με το Πρωτάθλημα. Ο τελικός είχε μετατραπεί σε απόδειξη ότι αξίζαμε τον τίτλο του πρωταθλητή.

3) Ο αγώνας στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ηταν η νίκη που μας ώθησε στον τίτλο. Τεράστια ικανοποίηση. Το επόμενο πρωί είχαμε όλοι φανταστική αίσθηση, σαν να βρισκόμασταν σε παραμύθι.»

Στο τέλος του κειμένου σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει κατά μέσο όρο μόλις πέντε ήττες ανά ημερολογιακό έτος, με τον ΠΑΟΚ και την Αλ Χιλάλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.