Λουτσέσκου: «Να θυσιαστούμε και να παλέψουμε για κάθε μπάλα»

Γιώργος Ζαΐρης20 Οκτωβρίου 2021

O Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Κοπεγχάγη, αναφερόμενος και στον τρόπο που ο Δικέφαλος έφερε το 4-4 με τον ΝΠΣ...

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ

«Εχουμε δυο συνεχόμενα δύσκολα ματς αλλά το ματς με τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτό που σκέφτομαι. Προηγείται αυτό με την Κοπεγχάγη. Εχουμε χρόνο για το ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω την πιο φρέσκια ομάδα σε κάθε ματς που ακολουθεί και αυτό τώρα είναι με την Κοπεγχάγη. Εμείς λοιπόν έχουμε την ευθύνη να βρούμε τους παίκτες που είναι οι κατάλληλοι για το επόμενο ματς που επαναλαμβάνω είναι αυτό που έχουμε να δώσουμε στη Δανία. Η Κοπεγχάγη λοιπόν είναι ο επόμενος αντίπαλος μας. Οποιος και να παίξει έχει την εμπιστοσύνη μου. Παίζουμε απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που στην έδρα της βγάζει επιθετικότητα και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το δεδομένο».

Αναφέρθηκε και στο αν έχουν ξεπεράσει την ισοπαλία-σοκ με τον ΝΠΣ: «Η εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο μου λέει πως έξω από μια ομάδα ο καθένας αναλύει μόνο βάσει του αποτελέσματος.

Αλλά θα πω ότι ήμασταν ηλίθιοι και υπήρξε χαλαρότητα μετά το 4-1. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στο 4-2 ή στο 4-3. Η χαλαρότητα μας στοίχισε μετά το 4-1 και όχι επειδή ο αντίπαλος κυριάρχησε. Είμαστε πολύ μακριά από το να γίνουμε το σύνολο που όλοι επιθυμούμε. Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα ερχόταν ποτέ σε έξι μήνες για παράδειγμα ή σε άλλο χρονικό διάστημα...»

Ρωτήθηκε και για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα: «Τεράστιο πνεύμα για να θυσιαστούμε και να παλέψουμε για κάθε μπάλα και δεύτερον, 100% υπευθυνότητα από όλους. Και αυτό για να μην έχει ο αντίπαλος χώρους που μπορεί να εκμεταλλευτεί. Επομένως και εμείς πρέπει να είμαστε επιθετικοί για να μην επιτρέψουμε τον αντίπαλο να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ξέρουμε ότι χρειάζεται και εμείς να έχουμε τον έλεγχο αλλά και όσες φορές δεν θα έχουμε την κατοχή πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα».

Αναφέρθηκε και στην παρουσία 1000 και πλέον φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις κερκίδες και αν αυτό δίνει έξτρα κίνητρο: «Μας δίνει ενέργεια κάτι τέτοιο. Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν υπάρχει και ειδικά χωρίς τον κόσμο του ΠΑΟΚ για εμάς. Επομένως χαιρόμαστε που θα είναι μαζί μας...»

Ρωτήθηκε για το αν αυτά τα δυο συνεχόμενα ματς με την Κοπεγχάγη θα κρίνουν πρωτιά και πρόκριση: «Οχι ο όμιλος είναι ανοικτός. Ναι, εμείς θέλουμε την πρωτιά για να πάμε στους «16» αλλά και η δεύτερη θέση δίνει πρόκριση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Σλόβαν. Ειμαστε τρεις ομάδες καλά που στο τέλος θα μαχόμαστε για την πρόκριση. Ακόμη και η Λίνκολν μπορεί να είναι ρυθμιστής γιατί αν κάποια ομάδα χάσει βαθμούς απέναντι τους, κινδυνεύει να το πληρώσει».

Αναφέρθηκε και στο ότι πλέον ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενους αγώνες μέχρι την νέα διακοπή του Πρωταθλήματος: «Κατά τη διάρκεια της διακοπής των Εθνικών Ομάδων δεν έχω όλους τους παίκτες μου στην προπόνηση καθώς μετράμε πολλούς απόντες. Εγώ θέλω να έχω παιχνίδια κάθε τρεις μέρες γιατί αυτό αρέσει στους παίκτες μου. Γιατί αυτό σημαίνει πως παίζουμε και παιχνίδια στην Ευρώπη και εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε. Σίγουρα όταν έχεις ένα ματς την εβδομάδα το διαχειρίζεσαι καλύτερα αλλά εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και να πάρουμε τους εγχώριους τίτλους».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.