Λουτσέσκου: «Λογικό να κάνουν λάθη οι νέοι παίκτες, δεν είπαμε ποτέ ότι πάμε για πρωτάθλημα»

Γιώργος Καστάνης05 Απριλίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΙΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ

Στα λάθη των παικτών του στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την ήττα στο Φάληρο. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στη μεταβατική σεζόν που περνάει η ομάδα του ενώ τόνισε πως δεν είπε ποτέ πως η ομάδα του έχει στόχο το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Πρώτα απ’ όλα είναι η έλλειψη εμπειρίας και της διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, λάθη που συνέβησαν και σήμερα και κόντρα στην ΑΕΚ που μας κόστισαν βαθμούς. Εχω ξαναπεί πως χτίζουμε μια ομάδα που θα είναι έτοιμη την επόμενη σεζόν. Όταν έρχεται στο γήπεδο του Ολυμπιακού, δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά. Το πρώτο είναι να μην δίνεις εύκολα την μπάλα στον Ολυμπιακό για να ελέγξει τον ρυθμό, να έχεις την μπάλα και όταν δεν έχει την μπάλα ο Ολυμπιακός έχει έναν εκνευρισμό. Και το δεύτερο είναι στη φάση της ανάπτυξης να μην κάνεις εύκολα λάθη γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα μετά το 5λεπτο και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μας πιέσει αρκετά και να έρθει στην περιοχή μας. καταφέραμε να σκοράραμε και διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, με τον Μακαμπού που παίζει καλά στον χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, στη συνέχεια έγινε ένα λάθος που μας έπιασε απροετοίμαστους και ήρθε το 1-1. Από εκεί και πέρα το 2-1, σε μια φάση που δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Είναι λάθη και καταστάσεις που οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να διαχειριστούν και αυτοί οι παίκτες θα δώσουν πράγματα στον ΠΑΟΚ στο μέλλον» τόνισε αρχικά.

Για την αλλαγή του αποτελέσματος στο δεύτερο ημίχρονο: «Τα λάθη μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αν αξιολογούσαμε διαφορετικά την κατάσταση στο πρώτο γκολ ίσως να μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ποιότητα και μπορεί να φτάσει στο τελείωμα που έφτασε. Η αυτοπεποίθησή μας έπεσε και του Ολυμπιακού ανέβηκε. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τα λάθη που κάναμε εμείς».

Για τις αλλαγές που έγιναν στο 1-1 ,τους Καντουρί, Νάρεϊ και Ολιβέιρα: «Αυτά τα 8-9 λεπτά μέχρι να μπει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού είναι λίγος χρόνος για τους τρεις αυτούς παίκτες για να βοηθήσουν. Θέλαμε να κρατήσουμε την μπάλα και θέλαμε να δημιουργήσουμε εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι λογικό οι νέοι παίκτες να κάνουν λάθη και θα ξανασυμβεί μέχρι να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Η λογική ήταν πως προσπαθήσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Ο Καντουρί είχε ευκαιρία στο 1-1 αν θυμάμαι καλά».

Για τη διαφορά που απέκτησε πλέον ο ΠΑΟΚ από την κορυφή και αν είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου: «Αυτή είναι η πίεση που θέλετε να δημιουργήσετε σε εμάς, δεν είπαμε ποτέ ότι έχουμε τέτοιο στόχο. Είναι μια μεταβατική σεζόν. Το έχω πει από την αρχή της σεζόν, έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Φτάσαμε σε καλά αποτελέσματα αλλά δεν σημαίνει, όταν φτάσαμε σε κομβικά σημεία της χρονιάς κάναμε σημαντικά λάθη. Όπως κάναμε και σήμερα που ήταν ίδια που κάναμε και την Κυριακή με την ΑΕΚ. Για εμάς είναι σημαντικό να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής, μετά έχουμε τον ημιτελικό με τη Λαμία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε προκλήσεις μπροστά μας και κοιτάμε το προηγούμενο παιχνίδι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.