Λουτσέσκου: «Καταστρέψαμε σε τρεις εβδομάδες όλα όσα είχαμε χτίσει»

Γιώργος Ζαΐρης27 Απριλίου 2023

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σύντομος στην αρχική του τοποθέτηση για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος και όταν ρωτήθηκε για το αν η αποβολή του Κάργα μπορεί να εξηγήσει τα πολλά λάθη που ακολούθησαν μέχρι να γίνει το 2-0: «Είναι πολύ σκληρό για όλους μας και δεν μπορείς να μιλήσεις πολύ για αυτό το ματς. Θα μπορούσα να δώσω κάποιες εξηγήσεις ή αναλύσεις αλλά ίσως εμπεριέχει ένα ρίσκο και να μη γίνω κατανοητός. 

Σε κάθε περίπτωση πρώτα απ΄ όλα για μένα είναι σκληρό αποτέλεσμα και φυσικά για όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για ένα ματς που ουσιαστικά τέλειωσε νωρίς είναι να εστιάσουμε στο επόμενο, αυτό της Κυριακής».

Ρωτήθηκε για το αν αυτή η συντριβή μπορεί να παίξει ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει του τελικού με τον ίδιο αντίπαλο: «Εμείς στις τελευταίες τρεις εβδομάδες καταστρέψαμε ότι είχαμε χτίσει με προσπάθεια όλο εκείνο το προηγούμενο διάστημα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες τα γκρεμίσαμε αλλά θα πω ότι έχουμε άλλες τρεις εβδομάδες μπροστά μας για να σηκωθούμε και πάλι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εχουμε μπροστά μας ένα διάστημα για να χτίσουμε ξανά χαρακτήρα και κυρίως να βρούμε ξανά κίνητρα και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Εχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τη χρονιά με θετικό τρόπο. 

Το αν επηρεάσει αυτό το σκορ τον τελικό, αυτό είναι για εσάς τους δημοσιογράφους. Θα πω απλά πως πριν από τρεις εβδομάδες ήμασταν στην κούρσα του τίτλου. Αλλά νομίζω πως το κομβικό ματς για εμάς ήταν το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα στην αρχή των πλέι οφ. Εκείνη η ήττα μας στοίχισε γιατί μας έκανε να χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας και κυρίως το κίνητρο πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Εκείνη η ήττα μας στοίχισε». 

Συνεχίζοντας ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επικαλείται το «χτίζουμε μια ομάδα για τη νέα σεζόν» όταν βρίσκεται στο -15 από την κορυφή: «Θα επαναλάβω πως πριν από τρεις εβδομάδες ήμασταν στην κούρσα του τίτλου. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως όλη η σεζόν αντικατοπτρίζει αυτό που είναι τώρα στη βαθμολογία. 

Θα πω επίσης πως η σεζόν είναι μεταβατική και περιμέναμε πως αυτή τη διαδικασία πρέπει να τη βιώσουμε και δεν μπορούσαμε να την προσπεράσουμε με ένα άλμα. Δηλαδή και ανώριμα λάθη θα βλέπαμε και μεταπτώσεις στην ψυχολογία μας αφού έχουμε πολλά νέα παιδιά που τη μια μέρα μπορεί να πετούν ψυχολογικά και από την άλλη μια αποτυχία να τους επηρεάσει. Αυτές είναι εμπειρίες που τώρα παίρνουν και θα τους βοηθήσουν την επόμενη σεζόν να διαχειριστούν όλες τις καταστάσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.