Λουτσέσκου: «Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Τσόλακ»

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μίντιλαντ στην Τούμπα και θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε ενόψει της αναμέτρησης για την απουσία του Άκπομ, για την προετοιμασία του Δικεφάλου για το παιχνίδι, την επιστροφή του κόσμου.  

Ο Ρουμάνος ήταν απόλυτος για τον Κροάτη φορ: «Ο Αντόνιο είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει και το έδειξε με τη Μάλμε. Στις προπονήσεις έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί. Δεν είχε πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί προερχόταν από διακοπές και αργότερα είχε και τον Covid. 

Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Τσόλακ και είναι ένας ικανός σκόρερ. Αλλά δεν θέλω να σταθώ στις απουσίες αφού υπάρχουν πάντα σε όλες τις ομάδες και το θέμα είναι όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις και πιστεύω ότι θα το κάνουν».  

Συνεχίζοντας σημείωσε για την προετοιμασία της ομάδας: «Είναι ένας ακόμη τελικός για εμάς. Απλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και να μην τελειώσει το ταξίδι μας εδώ. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο για να το καταφέρουμε ο καθένας από την πλευρά του. Σε θέμα προετοιμασίας δεν διαφέρει από αυτή που κάνουμε πριν από κάθε ματς. Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας κάθε τρεις μέρες. 

Κερδίζεις σε ρυθμό αλλά από την άλλη πρέπει να έχεις συγκέντρωση για να αντιμετωπίσεις κάθε μας ως τελικό. Εχουμε αυτοπεποίθηση στην ομάδα και πιστεύω ότι το μομέντουμ είναι με εμάς. Εχουμε κερδίσει πράγματα σε αυτή τη σειρά των αγώνων». 

Ο ΠΑΟΚ έχει να αγωνιστεί 48 χρόνια στην Ευρώπη μήνα Μάρτιο. Ρωτήθηκε για το αν αυτό αποτελεί κίνητρο όπως και το ότι τη χρονιά του αήττητου Πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη ενώ τώρα μπορεί να το πετύχει: «Δεν χρειάζεται να δώσω απαντήσεις σε κανέναν. Το να προκριθούμε αφορά τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω να δώσω καμιά απάντηση σε κανέναν. Στο ποδόσφαιρο όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να έχεις και προτεραιότητες και στρατηγική. 

Αν δεν βάλεις προτεραιότητα κινδυνεύεις να χάσεις τα πάντα. Ηταν προτεραιότητα για εμάς το ματς με την Μίντιλαντ και όχι αυτό με τον Αρη. Ημασταν και λίγο άτυχοι με τις κληρώσεις αφου μετά από ευρωπαϊκά ματς είχαμε ντέρμπι στην Ελλάδα. Και εκεί πρέπει να βγάλεις πολύ ενέργεια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο ματς με τον Αρη παρουσιαστήκαμε καλά και στα τελευταία είκοσι λεπτά κυριαρχήσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς». 

Ρωτήθηκε αν ο κόσμος αύριο μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα από τη στιγμή που μετά από αρκετό καιρό επιστρέφει στην Τούμπα: «Σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου στο ματς γιατί μας δίνει ώθηση και ενέργεια. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ματς που κρίνει έναν στόχο και μια πρόκριση. Αλλά και ο αντίπαλος θα νιώσει την πίεση του κόσμου. Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου σε αυτό το ματς».  

Στα τελευταία δυο ματς ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε. Αν αυτό τον ανησυχεί με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει γκολ απέναντι στην Μίντιλαντ: «Κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία. Η αλήθεια είναι πως στα δυο τελευταία ματς χάσαμε την αποτελεσματικότητα μας στα τελευταία μέτρα. Δεν είχαμε τη σωστή επιθετικότητα και αποφάσεις. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν έχεις να δώσεις πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Αλλά δεν έχουμε χάσει το πνεύμα μας και αυτό θα μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε αυτό το διάστημα που δεν έχουμε σκοράρει».

Για την απουσία του Άκπομ: «Έχουμε ένα γκρουπ παικτών. Μπορούν να συμβούν πολλά μέσα στην χρονιά είτε λόγω κορωνοϊού είτε τραυματισμού και έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι και μπορούν να πάρουν την ευκαιρία. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Τσόλακ. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει και τόσο καιρό στις προπονήσεις μας έχει δείξει έναν έξυπνο τρόπο παιχνιδιού και κίνησης. Δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής γιατί ήρθε από ένα διάστημα διακοπών και δεν ήταν 100% έτοιμος, μετά είχε και μια περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Όταν ήταν έτοιμος, μπήκε. Του έχω εμπιστοσύνη». 

Για το αν άλλαξε ο τρόπος προετοιμασίας λόγω της κρισιμότητας του αγώνα: «Δεν διαφέρει σε τίποτα ο τρόπος προετοιμασίας του παιχνιδιού. Ξέρουμε πως το παιχνίδι είναι τελικός, όπως και όλα τα παιχνίδια. Έτσι τα αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να προχωρήσουμε και ο καθένας είναι 100% προσηλωμένος για αυτόν τον στόχο. Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας κάθε τρεις μέρες, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Κερδίζεις σε ρυθμό αλλά χάνεις ότι δεν μπορείς να βρεις το κίνητρο και τη συγκέντρωση για να αντιμετωπίσεις ένα παιχνίδι σαν τελικό. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε μια καλή αυτοπεποίθηση και έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ επί θητείας του: «Προσωπικά είμαι σε καλό επίπεδο. Το να προκριθούμε αφορά εμάς, για όποιον αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω να απαντήσει κάτι σε κανένα. Μπορώ να πω ότι όταν έχεις φιλοδοξίες στο ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχουν και προτεραιότητες. Αν δεν βάλεις, τότε μπορείς να χάσεις τα πάντα. 

Το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ ήταν προτεραιότητα, σε σύγκριση με εκείνο με τον Άρη. Είμαστε και λίγο άτυχοι με τις κληρώσεις καθώς τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήταν λίγο δύσκολο αυτό. Η πνευματική ενέργεια για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι μεγαλύτερη καθώς οι ομάδες που αντιμετωπίζεις έχουν διαφορετική νοοτροπία, τρόπος παιχνιδιού και χάνεις περισσότερη ενέργεια. Αυτό συνέβη σε εμάς το φθινόπωρο. Στο παιχνίδι με τον Άρη είχαμε τη δυνατότητα να κυριαρχήσουμε και στα τελευταία 25 λεπτά είχαμε ευκαιρίες. Η πνευματική ενέργεια και η προσήλωση είναι πιο μεγάλη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και σταθήκαμε άτυχοι για το πως ήρθε η κλήρωση με τα παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις».

Για την επιστροφή των φιλάθλων: «Εϊναι σημαντική η παρουσία του κόσμου σε ένα παιχνίδι πρόκρισης. Θα μας δώσει ώθηση, θα μας βοηθήσει. Κάνει δύσκολο το έργο των αντιπάλων καθώς δημιουργεί έξτρα πίεση. Θα είναι σημαντικό για εμάς και χρειαζόμαστε την παρουσία τους 100%»

Για την απουσία γκολ στα τελευταία δύο ματς: «Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Στα τελευταία παιχνίδια χάσαμε την ένταση που είχαμε στα 20-25 μέτρα, την επιθετικότητα μας και κάποιες από τις εμπνεύσεις που είχαμε. Είναι αυτό που λέγαμε για το τι χάνεις και τι κερδίζεις με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχοντας το σωστό πνεύμα και οργάνωση και αυτοπεποίθηση, η οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να σε ωφελήσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.