Λουτσέσκου: «Είσαι έτοιμος..; Πάμε;»

Χάρης Δημαράς27 Μαΐου 2021

Αναρωτιούνται πολλοί πώς είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να αλλάζει τον προπονητή που πήρε το Κύπελλο προ δύο ημερών, επικρατώντας μάλιστα του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ. Μα, η απόφαση για την επιστροφή του Λουτσέσκου και την αποχώρηση του Γκαρσία από την πρώτη ομάδα δεν ελήφθη μετά τον τελικό. Ηταν προϊόν σκέψης και προεργασίας εδώ και καιρό.

Δεν είναι δίκαιο να καταλογίσει κάποιος ευθύνη στο Σαββίδη επειδή σκέφτηκε τι θα κάνει με την ομάδα του όταν βλέπει ότι απέχει από την κορυφή 26 βαθμούς. Ο ελεύθερος Λουτσέσκου ήταν μια πρόκληση για αυτόν. Ναι μεν δεν του άρεσε ο τρόπος που αποχώρησε τον Ιούνιο του ‘19, όμως από την άλλη σκέφτηκε καλά πως είναι κρίμα για έναν εγωισμό να χαλάσει την επιστροφή που στο μυαλό του ισοδυναμεί με μία ισότιμη διεκδίκηση τίτλων. Ετσι τουλάχιστον πιστεύει ο ίδιος. Και για να φανεί πόσο έριξε τον εγωισμό του ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, επανέφερε έναν άνθρωπο που με δηλώσεις του στο παρελθόν είχε αφήσει αιχμές για τον τρόπο διοίκησης, αλλά και για τις αποφάσεις του ίδιου του του γιου, χρυσώνοντάς τον με ηγεμονικό συμβόλαιο!

Δικαιούται 100% να αποφασίζει ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ, είτε οι αποφάσεις του αρέσουν, είτε όχι. Και επιτέλους μιλάμε για μια απόφαση Σαββίδη. Είναι ξεκάθαρο πως παίρνει ο ίδιος την ευθύνη και δε χρειάστηκε να αποφασίσει κάποιος άλλος γι’ αυτόν. Αν έχει δίκιο, θα το δείξει ο χρόνος. Μόνο αν επιστρατεύσουμε την κρυστάλλινη σφαίρα μας μπορούμε να πούμε αν θα πετύχει ο Λουτσέσκου σε μια σεζόν που θα έχει πολλές δυσκολίες. Και μόνο σε σίριαλ του Παπακαλιάτη θα βλέπαμε τι θα γινόταν αν έμενε ο Γκαρσία.

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Ιβάν ψήφισε Ραζβάν. Το μόνο βέβαιο είναι πως κανείς δε θα πλήξει από εδώ και πέρα. Επίσης είναι ξεκάθαρο πλέον πως το βάρος της ευθύνης μετατίθεται στον τετραπέρατο Ρουμάνο. Ο οποίος σε μια πρόσφατη επικοινωνία με συνεργάτη του, πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, του είπε: «Είσαι έτοιμος; Πάμε να… αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ!».

Μόλις πληροφορήθηκα για την ατάκα κατάλαβα ότι δε χαλάει η επιστροφή, το «Λουτσέσκου reloaded». Η δεύτερη σκέψη μου βέβαια ήταν «και τι θα γίνει με τον Πάμπλο, αν πάρει το Κύπελλο;». Και όντως το πήρε, όμως, αν και περίμενα πως ο Ιβάν θα το ξανασκεφτεί, η απόφαση δεν άλλαξε. Εχω την αίσθηση ότι το ‘22 θα είναι πιο δύσκολο ακόμη και από το ΄18 και σίγουρα και από το ΄19. Όσο για τον Πάμπλο; Δικαιούται να είναι παραπονεμένος. Τα ασπρόμαυρα πάντως δε νομίζω να μείνουν για πολλά χρόνια στη ναφθαλίνη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.