Λουτσέσκου: «Είμαστε σε καλό δρόμο» - Τι είπε για Σβαμπ, Μιτρίτσα και Σοάρες

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έθιξε αρκετά αγωνιστικά ζητήματα στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του PAOK TV:

Για το πόσο τον καλύπτει ο πλουραλισμός που έχει ο ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Θέλουμε να παλεύουμε για τη νίκη και στο τέλος της μάχης να την παίρνουμε. Με αυτή τη νοοτροπία μπαίνουμε στο ματς. Κάποιες φορές είναι πιο δύσκολα, άλλες φορές κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα. Το σημαντικό είναι να έχουμε σωστή νοοτροπία, δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ, είμαι χαρούμενος για τη νίκη.»

Για τον λιγότερο χρόνο που παίρνει ο Σβαμπ και τον περισσότερο ο Μίτριτσα: «Κάθε παίκτης είναι σημαντικός και έχει τις περιόδους του. Όταν παίζεις προς τρεις κατευθύνσεις, καταναλώνεις τεράστια πνευματική και σωματική ενέργεια. Κάποιος μπορεί να είναι στο μάξιμουμ κάποια περίοδο, άλλος να θέλει χρόνο για να μπει. Ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα με κορωνοϊό ή τραυματισμούς, κάποιοι να περιμένουν να μπουν. Δεν είναι έκπληξη. Αυτή είναι η δυναμική μιας ομάδας σε μια σεζόν. Ειδικά σε μια ομάδα που από το ξεκίνημα οδηγείται σε μια ολοκληρωτική ανακατασκευή - και την οποία ακόμη και τώρα κάνει - έχοντας παράλληλα και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Οπότε, για τον Στέφαν θέλω να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μπαίνει από τον πάγκο και μας δίνει πολλή δύναμη, τεράστια ενέργεια. Αν μπορούμε να κρατήσουμε αυτήν την κατάσταση, με παίκτες να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν τα πάντα βοηθώντας να κάνουμε ανατροπή ή να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, είναι τρομερό πλεονέκτημα για εμάς. Ο Μιτρίτσα είναι το ξεκάθαρο παράδειγμα παίκτη που ήρθε χωρίς προετοιμασία στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, που χρειάστηκε να μπει στα παιχνίδια και δεν μπορούσε να δείξει την ποιότητα του, ενώ έπειτα τραυματίστηκε και έμεινε εκτός. Τώρα που έχει ομαλό πρόγραμμα χωρίς τραυματισμούς ή άλλα, μπορεί να παιξει με ποιότητα και αυτό είναι καλό για εμάς.»

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του είχε θέμα συγκέντρωσης την προηγούμενη περίοδο, όσο ακόμη είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αν θεωρεί ότι το καλό σερί θα δώσει στον ΠΑΟΚ αυτοπεποίθηση: «Δεν είμαι μάγος για να μαντέψω τι θα γίνει. Είμαστε σε καλό δρόμο, με καλή ψυχολογία. Αυξάνουμε τα επίπεδα αυτοπεποίθησης, κατανόησης των ιδεών, έχουμε ευθύνες, μεγαλύτερη ενότητα στο γήπεδο και αυτό μας δίνει ελπίδα. Αλλά ο στόχος μας είναι - όπως συζητάμε μεταξύ μας - πάντα το κάθε παιχνίδι και έτσι μένουμε συγκεντρωμένοι.»

Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε περισσότερα από ένα γκολ παρά το γεγονός ότι είχε πολλές ευκαιρίες: «Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα τουλάχιστον αρνητικό... Είναι αισιόδοξος ο κύριος που ρωτάει; Θα πρέπει να απολαμβάνουμε τη νίκη, ακόμα κι αν είναι με το 1-0 ή το 2-1. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να φέρνουμε τη μπάλα στην περιοχή και μπορεί να σκοράρουμε μόνο ένα γκολ. Πρέπει να αποδέχεσαι τη νίκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάσαμε πολλές ευκαιρίες, σήμερα πιστεύω ότι είχαμε 4-5 μεγάλες φάσεις και ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι λίγο διαφορετικό. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα εμείς παλεύουμε ως το τέλος, πιστεύουμε, και μαχόμαστε γι' αυτήν μας την πίστη.»

Για τον Φιλίπε Σοάρες: «Έχει καλές δεξιότητες, είναι ποιοτικός και γρήγορος παίκτης. Μπορεί να μας δώσει και να λάβει από την ομάδα πολλά. Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ. Πρέπει και στη δική του περίπτωση να του επιτρέψουμε να προσαρμοστεί, να μην του θέσουμε πίεση, να μπει σταδιακά. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, χειμερινών μεταγραφών, φέρνεις έναν παίκτη που δεν καταλαβαίνει τίποτα από την κατάσταση στο σύλλογο, την ομάδα, στον τρόπο παιχνιδιού και αν παίξει ένα κακό παιχνίδι ίσως χάσει αυτοπεποίθηση και τον χάσουμε κι εμείς. Σήμερα, μετά από δύο εβδομάδες παρουσίας μπήκε σε μια δύσκολη στιγμή, γιατί το παιχνίδι ήταν στο 1-0 και δεν είχε κλείσει, και έδειξε καλή προσωπικότητα.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.