Λουτσέσκου: «Έχω καλό προαίσθημα, να κλείσει γρήγορα το γκρουπ των παικτών»

Metrosport Team10 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Γ. ΖΑΙΡΗΣ - Κ. ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Άπελντοορν της Ολλανδίας με τον προπονητή της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, να έχει βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας και πολύ πιο σύγχρονης αγωνιστικά ομάδας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, όπου θα ξεκουραστεί πριν ξεκινήσουν ξανά οι προπονήσεις της ομάδας, μίλησε στο Metrosport.gr και παρέθεσε τις σκέψεις του για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, τα στοιχεία που ο ίδιος θέλει να κρατήσει, όσα θα ήθελε να διαμορφώσει μέχρι την έναρξη της χρονιάς αλλά και τους στόχους της ομάδας του.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Κώστα Πετρωτό και Γιώργο Ζαΐρη:

Αρχικά για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και τα όσα του αφήνει, ανέφερε: «Υπάρχουν δύο τρόποι να δούμε την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε, από τη μία άποψη ήταν μία από τις καλύτερες προετοιμασίες που έχουμε κάνει, με πολλή δουλειά, με παίκτες με κατανόηση, πειθαρχία, προσήλωση, παίκτες οι οποίοι ήταν στην ομάδα και την προηγούμενη χρονιά, παίκτες που ήρθαν και κατανόησαν το ποδόσφαιρο που θέλαμε να παίξουμε. Επίσης ο δεύτερος τρόπος που θα μπορούσαμε να δούμε την προετοιμασία αυτή είναι πως θα πρέπει να κλείσουμε το γκρουπ των παικτών όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να έρθουν και η κάθε ημέρα στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική. Όλα αυτά στο ποδόσφαιρο είναι θέμα προσαρμογής, προπόνησης. Ακόμα και παίκτες που ήταν στην ομάδα από την προηγούμενη χρονιά και θα μπουν στις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες, θα χρειαστεί να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, ενώ αυτοί που θα έρθουν από το εξωτερικό θα χρειαστεί να προσαρμοστούν. Οπότε για αυτό θα ήθελα να έχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα έτοιμο το γρουπ».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε και για την ένταση που περιμένει να έχει η ομάδα του στο γήπεδο, την μικρή απόσταση μεταξύ των γραμμών, σημειώνοντας: «Είναι κάτι που είχαμε δουλέψει από την προηγούμενη χρονιά, δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς, ωστόσο έχουμε κάνει ένα βήμα πιο μπροστά και είμαστε πιο έτοιμοι στο συγκεκριμένο κομμάτι και το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να ακολουθήσουμε και τώρα πρέπει να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες που είναι αρκετές, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο που θέλουμε σε μία προετοιμασία που ήταν καλύτερη από την προηγούμενη».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε και στις αλλαγές που χρειάστηκε η ομάδα στην επίθεση, μετά τη μεταγραφή του Αντόνιο Τσόλακ και τον Τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα: «Όταν είχες δύο επιθετικούς με εμπειρία  και ξέρουν πως να αγωνιστούν στον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε και μετά δεν τους έχεις, είναι λογικό να σε επηρεάζει, αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να προσαρμόζεσαι σε κάθε περίπτωση και να βρίσκεις λύση. Δεν είναι εύκολο με τον χρόνο να πιέζει, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι τις επόμενες 10 ημέρες να παλέψουμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Αναφορικά με το αν στα πρώτα επίσημα παιχνίδια θα στηριχθεί στο ρόστερ που ήταν στην προετοιμασία αλλά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τον Μπράντον Τόμας, ανέφερε: «Είναι προφανές ότι θα στηριχτούμε στους παίκτες που ήταν στην προετοιμασία, αυτοί έχουν το προβάδισμα για τα πρώτα παιχνίδια, γιατί έχουν την φυσική κατάσταση, έχουν παίξει στα φιλικά παιχνίδια, αλλά όπως είπα υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που χρειάζεται να προσαρμόζεσαι. Θα πρέπει να δω πως θα είναι ο Μπίσεσβαρ όταν ξεκινήσει τις προπονήσεις, πως θα είναι ο άλλος ποδοσφαιριστής για τον οποίο δεν μπορώ να πω το όνομα του γιατί δεν ξέρω αν έχει τελειώσει η μεταγραφή, οπότε αυτά τα δεδομένα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Μετά την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε και με τα φιλικά απέναντι σε καλούς αντιπάλους, θα σας πω ότι έχω ένα καλό προαίσθημα και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.