Λουτσέσκου: «Δεχόμαστε δέκα γκολ από διαφορετικούς παίκτες, είναι θέμα δουλειάς»

Κώστας Πετρωτός05 Νοεμβρίου 2021

Για τις χαμένες ευκαιρίες, τα συνεχόμενα λάθη μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ρουμάνος τεχνικός σχολίασε για τη δουλειά που χρειάζεται η ομάδα του αφού τα γκολ που δέχεται δεν είναι από ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποτελεσματικότητα με πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Το πιο σημαντικό είναι να σκοράρεις, όταν έχεις ευκαιρίες, ειδικά τόσο μεγάλες. Αλλά η τεράστια απογοήτευσή μου είναι ότι δεχόμαστε γκολ, τέτοια γκολ. Μία ομάδα με ωριμότητα που πάει για τίτλους ποτέ δεν δέχεται τέτοια γκολ. Ακόμη δεν είμαστε με τόση αυτοπεποίθηση, για να έχουμε την σωστή συγκέντρωση. 

Πρακτικά ήμασταν στο 1-0, είχαμε το ματς στα χέρια μας και μετά βρισκόμαστε πίσω στο σκορ, όταν δεν έχει τίποτα να χάσει τότε η ομάδα παρουσιάζεται με άλλο πρόσωπο, κάναμε ευκαιρίες. Είμαι μία κατάσταση που μας αναστατώνει σαν επαγγελματίες, να ξεκινάς την φάση του γκολ από τον τερματοφύλακα, την ανάπτυξη δεν στην δωρίζει κανείς. Ναι είχαμε ευκαιρίες αλλά πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμαστε αυτά τα γκολ».

Για το καθαρό μυαλό που πρέπει να έχει η ομάδα του: «Το καθαρό μυαλό δίνει νίκες, στην ανάπαυλα είπαμε ότι δεν χρειάζεται να πιέσουμε τον αντίπαλο τον τερματοφύλακα θέλαμε να πιέσουμε τους αμυντικούς, δεν θα πω μπερδεμένοι αλλά θέλαμε πολύ να κάνουμε πράγματα. Κάναμε λάθος να πιέσουμε τον τερματοφύλακα στην φάση του δεύτερου γκολ και μας κόστισε. Εχουμε άγχος, όχι ένας δύο παίκτες, αλλά μία γενικότερη αναταραχή».

Για το αν λείπουν παίκτες, κάποιες επιπλέον προσωπικότητες, κάνοντας μία σύγκριση και με την προηγούμενη ομάδα του στον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι δίκαιο να μιλήσω για προσωπικότητες, έχουμε μέσα στην ομάδα. Είναι θέμα δουλειάς και στο φινάλε θέμα δικής μου ευθύνης. Είμαι ο προπονητής και ο υπεύθυνος να δώσω την αποφασιστικότητα και την πνευματική ηρεμία στους παίκτες για να αξιολογούν σωστά τις καταστάσεις.

Αν ήταν θέμα ενός παίκτη που έκανε συνεχόμενα λάθη τότε θα μιλούσαμε για προσωπικότητα, αλλά εδώ στο πρωτάθλημα να δεχόμαστε δέκα γκολ που εμπλέκονται διαφορετικοί παίκτες, τότε είναι θέμα δουλειάς. Ίσως να έχω ασκήσει κι εγώ μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες για τους στόχους, ίσως έπρεπε να έχω διαφορετική προσέγγιση στο πώς θα χτίσουμε μία σωστή νοοτροπία».

Τέλος σχολίασε: «Πρέπει να έχουμε υπομονή, η ομάδα παράγει καλό ποδόσφαιρο, έχει ένταση στο επιθετικό κομμάτι, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτό. Πρέπει όμως να σταματήσουμε την κατάσταση ένα σουτ, ένα γκολ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.