Λούκα Γιόβιτς: Η κατάθλιψη και οι αντιδράσεις στη Σερβία

Στέφανος Αβραμίδης20 Μαρτίου 2020

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί στη Σερβία ο Λούκα Γιόβιτς.

O ποδοσφαιριστής πέταξε την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Bijeljina, την ιδιαίτερη πατρίδα του, σπάζοντας την καραντίνα στην οποία βρίσκονται όλοι οι αθλητές της Ρεάλ Μαδρίτης λόγω του κορωνοϊού, μετά το κρούσμα του Τρέι Τόμκινς.

Όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα abc.es, αυτό έγινε με την άδεια της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γιόβιτς θελε να είναι με τη φίλη του, Σοφία Μιλόσεβιτς, και το μωρό τους, που έχει προβλήματα υγείας. Ταξίδεψε με «ιατρική συνταγή», υπογεγραμμένη από τον Νίκο Μίχιτς, τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της «βασίλισσας».

Ο Κροάτης γιατρός επέτρεψε στο 22χρονο άσο να ταξιδέψει στη Σερβία, καθώς υποφέρει από κατάθλιψη που τροφοδοτείται από το γεγονός πως δεν έχει προσαρμοστεί στη ζωή στην Ισπανία. Ο Γιόβιτς είναι εσωστρεφής στη διαμονή του στη Μαδρίτη και η απουσία της συντρόφου του και του παιδιού του ενέτεινε το πρόβλημα.

Έτσι ταξίδεψε στη Σερβία με ιδιωτικό αεροπλάνο ώστε να αποφύγει να ταξιδέψει με άλλους ανθρώπους σε πτήση της γραμμής.

Σφοδρές αντιδράσεις από την ηγεσία της Σερβίας

Η κίνηση του Λούκα Γιόβιτς να ταξιδέψει στη Σερβία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πολιτικός ηγέτης της Σερβίας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Νίκολα Νίνκοβιτς της Άσκολι που ταξίδεψε από την Ιταλία που είναι πλέον πρώτη στον κόσμο από θανάτους λόγω του κορωνοιού.

«Κάποιος είναι σε ξενοδοχείο (σ.σ ο Νίνκοβιτς) και ο άλλος στο διαμέρισμά του (σ.σ ο Γιόβιτς). Αν κάποιος εγκαταλείψει αυτές τις εγκαταστάσεις, θα συλληφθεί. Νομίζω ότι και οι δύο λυπούνται για το τι έχουν κάνει, αλλά θα τους καταστήσω σαφές ότι οι ζωές του λαού μας είναι πολύ πιο σημαντικές από τα εκατομμύρια τους. Παρ' όλα αυτά, δεν πρόκειται να σταυρώσουμε κανένα» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Σκληρή γλώσσα και από την πρωθυπουργό της χώρας, Άνα Μπρναμπιτς.

«Έχουμε αρνητικά παραδείγματα ποδοσφαιρικών αστέρων μας που κερδίζουν εκατομμύρια και αγνοούν την υποχρεωτική απομόνωση κατά την επιστροφή στο σπίτι» δήλωσε αρχικά η Μπρναμπιτς.

Η πρωθυπουργός και άλλοι ηγέτες προέτρεψαν όλους τους πολίτες της Σερβίας να απέχουν από την επιστροφή στη χώρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Πολλοί από τους 45.000 ανθρώπους που επέστρεψαν αγνόησαν τις εντολές της απαιτούμενης απομόνωσης των τουλάχιστων δεκατεσσάρων ημερών.

«Ο γιος μου δεν έκανε τίποτα λάθος»

Από την πλευρά του ο πατέρας του Λούκα Γιόβιτς, Μίλαν, υπερασπίζεται τον γιο του απέναντι σε όσα γράφονται στον Τύπο της Σερβίας.

Η εφημερίδα Blic αναφέρει ότι ο Γιόβιτς γιόρτασε τα γενέθλια της φίλης του στο Βελιγράδι αντί να παραμείνει στο σπίτι του γράφοντας: «Αντί να απομονώσει τον εαυτό του, διασκέδαζε σε όλο το Βελιγράδι». Ακόμα πιο σκληρή η εφημερίδα Informer: «Ο Λούκα έκανε κάτι πολύ ηλίθιο. Έφυγε από τη Μαδρίτη και την καραντίνα της Ρεάλ και παρά τις προειδοποιήσεις επέστρεψε στη Σερβία και γιόρτασε τα γενέθλια της Σόφιας στους δρόμους του Βελιγραδίου».

Ο Μίλαν Γιόβιτς απάντησε σε όλα αυτά: «Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποια εκστρατεία εναντίον του Λούκα. Εγγυώμαι ότι ο γιος μου υπακούει τους κανόνες, δεν αφήνει το σπίτι, εκτός από το να πάει  στην αγορά για να αγοράσει τρόφιμα. Ο Λούκα είναι καλός άνθρωπος, η εικόνα που δίνουν τα μέσα από αυτόν δεν είναι πραγματική. Φαίνεται σαν σκότωσε κάποιον. Ήρθε στη Σερβία με την άδεια του συλλόγου και δεν έκανε τίποτα λάθος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την καριέρα του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.