Λουίτζι Τσενάμο: «Με αυτές τις τακτικές μπορεί να αποκρούσει ένας τερματοφύλακας τα πέναλτι»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής τερματοφυλάκων Λουίτζι Τσενάμο, μιλώντας για την τακτική που ακολουθούν οι τερματοφύλακες πριν την εκτέλεση ενός πέναλτι, με αφορμή τις απανωτές αποκρούσεις στο ματς ανάμεσα σε Κροατία και Ιαπωνία.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον αέρα του Metropolis 95.5:
« Κάθε τερματοφύλακας πρέπει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση, ανάλογα με τον παίκτη που έχει απέναντί του. Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Οι παίκτες που θα αποφασίσουν πως θα εκτελέσουν παίρνοντας πληροφορίες από τις κινήσεις του τερματοφύλακα και αυτοί που εκτελούν εκεί που έχουν αποφασίσει από την αρχή. Αν ο ποδοσφαιριστής παίξει με τον τερματοφύλακα, μπορεί να μπερδευτεί και τελικά να τα χάσει ο ποδοσφαιριστής.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε και στα 4 πέναλτι απέναντί του παίκτες , που αποφάσισαν πως δεν θα το κοιτάνε. Οπότε διάλεξε μια γωνία και έφυγε και στα 4 πέναλτι. Και στις 4 περιπτώσεις οι Γιαπωνέζοι είχαν το κεφάλι κάτω. Στις 3 έκανε σωστή εκτίμηση στη 4η δεν έκανε.

Υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι εξαρτώνται από την κίνηση του τερματοφύλακα. Αν διαλέξουν μια γωνία την τελευταία στιγμή, μπορεί να τα χάσει ο ποδοσφαιριστής, είναι αυτό που σας ανέφερα και νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο έχει αυτός που σουτάρει και ο τερματοφύλακας πρέπει να δει αν θα πετύχει η τακτική του. Η πρώτη ερώτηση που κάνει ένας τερματοφύλακας στον εαυτό του είναι αν θα ασχοληθεί με εμάς. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με τον τερματοφύλακα. Τώρα είναι της μόδας να τον κοιτάνε τον τερματοφύλακα και να κάνουν ένα μικρό αλματάκι. Στο site που έχω, τα εξηγώ όλα αυτά σε μια στήλη που υπάρχει με στρατηγική ανάλυση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.