Λόπεθ: «Ο Δουβίκας και το ΠΑΟΚ - Άρης»

Metrosport Team06 Μαρτίου 2021

Ο τεχνικός του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την προσπάθεια της ομάδας του στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, το λάθος του Κουέστα και τον ηγετικό ρόλο που δίνει στον Δουβίκα.

«Είναι μία δύσκολη μέρα. Φτάσαμε πολύ κοντά σε μία μεγάλη πρόκριση, παρόλα αυτά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Παίξαμε καλά και στο πρώτο παιχνίδι, συνολικά και στα δύο ήμασταν καλύτεροι. Είμαστε ανταγωνιστικοί και είμαι περήφανος που δουλεύω με αυτούς τους παίκτες» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ τυχερός γιατί με μία ενέργεια βρέθηκε να πάρει την πρόκριση. Και οι δυο αποκλεισμοί και ο δικός μας και του Άρη, ήταν σκληροί, όμως, θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους παίκτες και τις ομάδες μας, γιατί δείξαμε ότι θα μπορούσε να προκριθούμε απέναντι σε ομάδες που είναι καλύτερες. Ήμασταν ανταγωνιστικοί».

Για την επιλογή να εκτελεί τα πέναλτι ο Δουβίκας σημείωσε: «Αρχίσαμε την σεζόν με τον Μπαριέντος, ο οποίος είχε 3/3 εύστοχα πέναλτι, στη συνέχεια, όμως, τραυματίστηκε και επέλεξα τον Δουβίκα. Έβαλε ένα γκολ στα Γιάννινα, ένα δεύτερο και μετά είπα γιατί όχι; Αν θέλει να γίνει μεγάλος παίκτης θα πρέπει να χτυπάει και πέναλτι».

Για το λάθος του Κουέστα τόνισε: «Είχαμε και εμείς μία παρόμοια φάση με τον Γκαραβέλη στον αγώνα με την Λάρισα, που κόστισε κόκκινη κάρτα και πέναλτι. Τον έβαλα στο επόμενο παιχνίδι, του δείξαμε εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να υποστηριχθεί. Δεν ξέρω τι θα έλεγα στον Κουέστα, ήταν κάτι περίεργο. Είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά στις 10.000 περιπτώσεις. Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να τον στηρίξουν. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών, το πιο σημαντικό είναι η αντίδραση. Δεν ξέρω αν νιώθει ο ίδιος έτοιμος να παίξει».

Για το ματς που ακολουθεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη: «Είναι πιο ισορροπημένο από τις προηγούμενες χρονιές και αυτό οφείλεται στον Άρη. Έχει πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα και είναι μία ομάδα πολύ δραστήρια στην κόντρα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ατομική ποιότητα, μπορεί πιο εύκολα να βρει επιθετικά τη μία ενέργεια που θα κάνει την διαφορά. Ο Άρης, όμως, είναι πιο συμπαγές σύνολο και είναι πιο δύσκολο να το διασπάσεις. 

Όσον αφορά τα πρόσωπα, δεν θα πω για τον Τζόλη, θα πω για τον Ουάρντα, ξέρω πως αγωνίζεται στον άξονα. Στην μέρα του μπορεί να κάνει ζημιά. Είναι πολύ καλός και ο Κρμέντσικ. Από την πλευρά του Άρη ο Γκάμα είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι μόνος αυτός».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.