Λόνγκο: «Ο ΠΑΟΚ έχτισε φανταστική ομάδα, ο Λουτσέσκου ξέρει τι κάνει»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ιταλός προπονητής Ντιέγκο Λόνγκο, πρώην βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και κατέθεσε την άποψή για τη μάχη των φετινών πλέι οφ της Super League 1.

Ο Ντιέγκο Λόνγκο είπε για τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να μπει στη δυάδα. Κατά τη γνώμη μου ο ΠΑΟΚ έχει ένα από τα δυο από τα καλύτερα ρόστερ αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό μέσα στη σεζόν. Είχε δυσκολίες έφτασε σε ένα καλό σημείο αλλά δεν είναι εύκολο να φέρεις άμεσα αποτελέσματα. Είναι δύσκολο γιατί και οι άλλοι παίζουν καλά αλλά έχει μια φανταστική ομάδα έναν καλό προπονητή και μπορεί να τα καταφέρει».

Συνεχίζοντας, τόνισε για τις τρεις ομάδες του Λεκανοπεδίου: «Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, θα ανεβεί, είναι σύλλογος με εμπειρία και παράδοση στην Ελλάδα, πιθανότατα να τερματίσει και στην κορυφή. Η ΑΕΚ δείχνει ότι είναι ποιοτική ομάδα, είναι και στο κύπελλο, αλλά είμαι περίεργος να δω πώς θα αντιδράσει στην πίεση που θα της βάλουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φανταστικά αλλά είναι δύσκολο να παραμείνει εκεί. Νομίζω ότι σιγά σιγά κάτι χάνει».

Για τη διαχείριση που καλείται να κάνει ο Λουτσέσκου: «Νομίζω ότι έχει μεγάλο πλεονέκτημα από την διεθνή του εμπειρία, έχει περισσότερα από 100 διεθνή παιχνίδια. Αν είσαι συνηθισμένος να παίζεις ανά τρεις μέρες, είναι υπέρ σου. Την ξέρει καλά τη διαδικασία και πώς να κρατήσει την ομάδα. Έχτισε ένα φανταστικό ρόστερ μέσα στη σεζόν και αυτό βοηθάει. Δε χρειάζεται ιδιαίτερα η ψυχολογία, από μόνα τους τα παιχνίδια δίνουν κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να διαχειριστεί σωστά τις δυνάμεις και να μην ξεφύγει η κατάσταση».

Για το ότι ο Λουτσέσκου μιλά για τους διαιτητές: «Δε θέλω να μπω σε αυτό. Έχει τη δική του στρατηγική και συμπεριφορά, ξέρει ότι υπάρχουν εντάσεις αυτή την περίοδο. Ο Ραζβάν έχει τεράστια εμπειρία, ξέρει τι κάνει και με αυτό τον τρόπο συσπειρώνει την ομάδα του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.