Λόγω πανδημίας, χωρίς παρελάσεις θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού υποχρεώνει τη χώρα μας να γιορτάσει φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Οσες εκδηλώσεις τελεστούν (δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων), θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Mετά τις 10.30 το πρωί, την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο του Γ'ΣΣ, θα περάσουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης δύο ζεύγη F-16 (4 σύνολο) και αμέσως μετά θα σημειωθούν σχηματισμοί ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς: 3 Apache, 3 Kiowa Warrior, 3 Χιούι (UH-1H).

Στη Θεσσαλονίκη, έχει καταπλεύσει και η Φ/Γ ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού, χωρίς όμως να είναι επισκέψιμη, λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η δοξολογία ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.