Λογικά πιθανή η πρόκριση για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης23 Ιουνίου 2020

«Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί»! Κάνει; Ιδού η απορία…

Το περιεχόμενο μιας πινακίδας σε saloon της Άγριας Δύσης κατέστη ρήση καθώς το… επέβαλε ως τέτοια ο Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ιρλανδός καλαμπουρτζής μέγας λογοτέχνης είδε την πινακίδα. Κατέγραψε το περιεχόμενο της. Και το χρησιμοποιούσε συχνά, πυκνά αναφερόμενος στα όρια των ανθρώπων.

Εμείς φυσικά, δεν παρασταίνομε (αλίμονο μας ακόμη κι αμυδρά υποψία σκέψης περί τούτου να είχαμε) τον Όσκαρ Ουάιλντ. Δε θεωρούμε τον ΠΑΟΚ …saloon, την κατάσταση του… Άγρια Δύση και τον Αμπέλ Φερέιρα πιανίστα αλλά πιστεύουμε απόλυτα πως αύριο στον Πειραιά κρίνεται κατά πολύ το παρόν και του προπονητή και των παικτών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Κι επιμένουμε πως και ο μεν κι οι δε – αν και δεν τους πυροβολούν - δεν κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν…

Ο Αμπέλ Φερέιρα κι οι παίκτες του είναι πλέον, στο στόχαστρο των φίλων του «δικεφάλου». Εύλογα. Τα έχουν κάνει μέχρι σήμερα μαντάρα. Απογοήτευσαν πλήρως. Ως εκ τούτου ο Ημιτελικός του Κυπέλλου δίχως να αποτελεί… Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αποτελεί μια ευκαιρία εξαγνισμού από τον πλήθος των «αμαρτιών» τους. Σε αυτόν κρίνεται το παρόν τους. Δε λέμε για το μέλλον τους. Και τι να πούμε; Δεν υπάρχει μέλλον δίχως παρόν. Υπάρχει;

Ο Τελικός του Κυπέλλου και η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα απέμειναν μοναδικοί στόχοι του ΠΑΟΚ. Ο ένας παίζεται αύριο σε αγώνα «νοκ άουτ». Ο άλλος (και διαφωνούμε με όσους τον υποτιμούν…) παίζεται στους υπόλοιπους αγώνες των πλέι οφ.

Για τον τελικό εμπόδιο είναι ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός. Δε χωρά αμφιβολία πως διάγει περίοδο παχέων αγελάδων. Αγωνιστικά και ψυχολογικά είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Δεν παύει πάντως, να είναι πίσω στο «μέτωπο» της πρόκρισης μετά την ήττα του στην Τούμπα. Και τότε βέβαια, ήταν σε καλύτερη κατάσταση ο Ολυμπιακός. Ναι αλλά, ο ΠΑΟΚ βρήκε την δύναμη για μία επική ανατροπή καταπλήσσοντας το πανελλήνιο. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά σημαίνει πως ο ελλιπέστατος ΠΑΟΚ ακόμη και στα down του έχει δυνάμεις. Δεν φθάνει φυσικά, η καταγραφή τους. Χρειάζεται η αξιοποίηση τους.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, οφείλουμε, να καταθέσουμε την εσάνς… saloon στη Θεσσαλονίκη η οποία μας γαργαλάει τα ρουθούνια. Τούτο εάν κι εφ’ όσον προπονητές και παίκτες δεν κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν αύριο στον Πειραιά. Μετά το «νοκ άουτ» στο Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό το οποίο ακόμη να … καταπιούν οι φίλοι του «δικέφαλου», θα …καταπιούν το «νοκ άουτ» και στο Κύπελλο;

Κι άντε μετά, να τους πείτε: «Τον πιανίστα μην πυροβολείτε. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί...».

Η πρόκριση στον Τελικό – θεωρείται λογικά πιθανή για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ – αποκαθιστά πολλές διασαλευθείσες ισορροπίες στον ΠΑΟΚ. Εάν όχι όλες, πολλές … Πάρα πολλές! Οι αγωνιστικές και ψυχολογικές αδυναμίες του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου τις διασάλευσαν. Οι δυνάμεις του θα τις αποκαταστήσουν.

Κι έχει ο ΠΑΟΚ δυνάμεις. Επιμένουμε. Μετά την πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και στον πρώτο Ημιτελικό πήγε στην κόλαση και γύρισε στον παράδεισο σε κάπου 90 λεπτά. Μετά το «νοκ άουτ» από το «μέτωπο» του τίτλου με την δεύτερη εντός έδρας ήττα με τον Ολυμπιακό, πήγε «πρόβατο επί σφαγή» στο ΟΑΚΑ. Έμεινε ορθός. Έπαιξε σχετικά καλή μπάλα. Δεν σκόραρε πάρα το τσουβάλι των ευκαιριών. Γύρισε στην Τούμπα και στο 0-1 με τον ΟΦΗ διαφαινόταν ατμόσφαιρα… saloon. Είχε πάλι, δυνάμεις ο ΠΑΟΚ. Κι έφερε – παρά το πλήθος απουσιών κι ατυχιών – τα πάνω, κάτω.

Τι θα τον εμποδίσει, να τα φέρει και στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Έχει δυνάμεις. Γι’ αυτό σας λέμε: Είναι λογικά πιθανή η πρόκριση του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.