Lockdown: Πότε πιστεύουν οι ειδικοί πως θα αποδώσουν τα νέα μέτρα

Metrosport Team05 Μαρτίου 2021

Εκτίμηση για την απόδοση των νέων μέτρων έκανε ο καθηγητής επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, Δημήτρης Παρασκευής. «Πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε σε αυτό το καθεστώς του ήπιου απαγορευτικού για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες» σημείωσε μιλώντας στο Mega. «Θα μπορούμε να μετράμε αντίστροφα από τη στιγμή που θα βεβαιωθούμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πολλές περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια μπήκαν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου είτε στο κόκκινο, είτε στο βαθύ κόκκινο. Στην Αττική βέβαια δεν έχουμε δει σημαντική βελτίωση. Αν τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά, μπορούμε να πούμε ότι από τις 15 – 16 Μαρτίου και μετά, η κατάσταση θα βελτιωθεί, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο, εξαρτάται από τη στάση όλων μας».

Ακολούθως, σχετικά με την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπογράμμισε: «Σίγουρα η πίεση στο σύστημα υγείας για τουλάχιστον 15 μέρες θα είναι αυξημένη και ακόμα και αν δούμε την σταθεροποίηση ή τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, η πίεση θα συνεχίζει να υφίσταται. Το ευχάριστο είναι ότι ο ρυθμός που αυξάνεται την πίεση δεν είναι ίδιος όπως συνέβαινε στο δεύτερο κύμα».

Όπως τόνισε, τα μεταλλαγμένα στελέχη πραγματικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο τρίτο κύμα. Ερωτηθείς τέλος για το αν το παρόν είναι το τελευταίο lockdown, ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι η τελευταία φορά «δεδομένο όμως ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και ότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.