LIVESTREAMING: Η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2020

Αντίστροφα μετρούν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα ανά την Ευρώπη για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ. 

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η κλήρωση η οποία αναμένεται να δείξει ποια εμπόδια θα κληθεί να ξεπεράσει το σύνολο του Τζον φαν ΄τ Σχιπ για να φτάσει στη τελική φάση του θεσμού. 

Η Εθνική μας, βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως κατά την διαδικασία σχηματισμού των ευρωπαϊκών προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελλάδα δεν θα κληρωθεί με τις ακόλουθες χώρες στο ίδιο γκρουπ, δηλαδή τις: Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Β. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία και Φινλανδία.

Οπως έχει γίνει γνωστό οι επικεφαλής θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ και όσες τερματίσουν δεύτερες θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν τις τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις (μαζί με δύο ομάδες από το UEFA Nations League). Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί μία σημαντική λεπτομέρεια, καθώς δέκα χώρες παρουσιάζουν υψηλή πιθανότητα ακραίων καιρικών συνθηκών κατά τους χειμερινούς μήνες, προκειμένου να περιοριστεί το ενδεχόμενο δυσκολίας στη διεξαγωγή αγώνα ή αναβολής του, μόνο δύο ομάδες των παρακάτω χωρών μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο: Λευκορωσία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ρωσία, Ουκρανία, Ισλανδία, Νησιά Φερόε.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας που υπάρχουν:


Γκρουπ 1: Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία.
Γκρουπ 2: Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία.
Γκρουπ 3: Ρωσία, Ουγγαρία, ΕΪΡΕ, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρ. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία, Ελλάδα, Φινλανδία.
Γκρουπ 4: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρ. Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία, Λουξεμβούργο.
Γκρουπ 5: Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία, Ανδόρα.
Γκρουπ 6: Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο.

Παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση:
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.