Λίβερπουλ: «Σφήνα» Ινδού μεγιστάνα για την εξαγορά της

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2022

Μεγαλώνει μέρα με την μέρα η λίστα με τους φερόμενους ως «μνηστήρες» για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Λίβερπουλ, μετά την είδηση πως ο Τζον Χένρι θέτει τις μετοχές του προς διάθεση. Το νέο όνομα στην σχετική λίστα είναι αυτό του Ινδού μεγιστάνα, Μουκές Αμπάνι, ο οποίος μάλιστα είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

H Λίβερπουλ αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά brand στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως όπως είναι λογικό, οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της πρέπει να διαθέτουν... βαρύ προτοφόλι, ενώ δεν είναι λίγα τα ονόματα δισεκατομμυριούχων που συνδέονται με τους «κόκκινους».

Τις προηγούμενες ημέρες, τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο Βρετανός μεγιστάνας, σερ Τζέιμς Άρθουρ Ράτκλιφ, σκοπεύει να κάνει κρούση για την εξαγορά της Λίβερπουλ, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Μουκές Αμπάνι, έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι. Ο Ινδός, έχει περιουσία που αγγίζει τα 90δις, ενώ βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου του Forbes. Ο ίδιος, ασχολείται ενεργά με τις επιχειρήσεις στον χώρο του αθλητισμόυ, αφού η εταιρεία του κατέχει ομάδα κρίκετ στην Ινδία και πλέον φαίνεται να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, σχεδιάζοντας να κάνει «άνοιγμα» στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σύμφωνα με  ρεπορτάζ έχει ζητήσει από τους δικηγόρους του να διερευνήσουν το ενδεχόμενο αγοράς των «κόκκινων».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Λίβερπουλ είναι προς διάθεση έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως η FSG φαίνεται πως δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει εντελώς από την διοίκηση της ομάδας, γεγονός που έχει κάνει πολλούς ενδιαφερόμενους να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.