Μπούργος: «Να βγούμε με την νοοτροπία νικητή και στα 2 παιχνίδια»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022

Ο Άρης προετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Γκόμελ για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο Χερμάν Μπούργος όπως και ένα από τα νέα πρόσωπα του Άρη ο Νταμπό, μίλησαν για το πρώτο ματς των δύο ομάδων.

«Ήμαστε καλά, έχουμε κάνει αρκετές προπονήσεις και θα παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι. Το επίπεδο προετοιμασίας μας γι αυτό τον πρώτο… τελικό, είναι πολύ καλό» είπε ο Χερμάν Μπούργος.

Ο προπονητής του Άρη συνέχισε λέγοντας: «Είναι μία ομάδα πρωταθλήτρια που έχει παίξει ήδη 15 παιχνίδια και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για την Γκόμελ» και συμπλήρωσε για το γεγονός πως αύριο θα είναι το πρώτο παιχνίδι του ως προπονητής του Άρη σε ευρωπαϊκό αγώνα: «Εμείς θα βγούμε με νοοτροπία νικητή και στα 2 παιχνίδια».

Για το γεγονός πως και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη είπε: «Θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς» και συνέχισε με το αν προβληματίζεται με την προοπτική η Γκόμελ να παίξει κλειστά: «Δεν με προβληματίζει, με απασχολεί» και συμπλήρωσε σε ερώτηση για την ανατροπή με την ΑΕΚ: «Δεν το σκεφτόμαστε, ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να χαρεί τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας».

Όσο για την ενδεκάδα έχει πάρει τις αποφάσεις του: «Έχω κατασταλάξει όσον αφορά την ομάδα».

Νταμπό: «Έχουμε αυτοπεποίθηση και κίνητρο»

Ο Μπράιαν Νταμπό μίλησε ενόψει του πρώτου αγώνα με την Γκόμελ: «Νιώθω ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω μπροστά στους απίστευτους οπαδούς μας και να κάνουμε μία καλή αρχή» και πρόσθεσε: «Από την αρχή είχα πει πως δεν έκανα προετοιμασία με τους υπόλοιπους αλλά έκανα έξτρα προπονήσεις και θα είμαι έτοιμος.»

Για την Γκόμελ είπε: «Δεν ξέρω πολλά για την Γκόμελ, γνωρίζω πως έχει καλούς παίκτες και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην χώρα της. Εμείς ως ομάδα θα ήμαστε έτοιμοι γιατί έχουμε κάποιους στόχους να πετύχουμε και περιμένω μία πετυχημένη σεζόν».

Για τον κόσμο του Άρη τόνισε: «Οι φίλαθλοι είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς, ειδικά αν είναι τόσο υπέροχοι όσο οι δικοί μας. Θα είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς» ενώ για το αν αφιερώνει ένα τραγούδι στους φιλάθλους είπε: «Θα μιλήσω μετά την πρόκριση».

Όσο για το γεγονός πως ο Άρης έχει έμπειρους παίκτες από ευρωπαικές διοργανώσεις: «Είναι πλεονέκτημα αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν… πόλεμο. Έτσι θα πρέπει αυτή η εμπειρία να αποτελέσει πλεονέκτημα για εμάς».

Για το αν υπάρχει φαβορί και με ποιο σκορ θα ήταν ικανοποιημένος: «Ελπίζω να κερδίσουμε, δεν νομίζω πως υπάρχει φαβορί, είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε με την Γκόμελ. Και πρέπει να τους σεβαστούμε. Η ομάδα μας όμως νιώθει αυτοπεποίθηση και το φαβορί θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Σχετικά με το αν νιώθει έξτρα πίεση λόγω των προηγούμενων άσχημων ευρωπιακών αποτελεσμάτων ο Νταμπό είπε: «όχι δεν νιώθω πίεση. Όλοι ήμαστε μαζί, η ομάδα, οι παίκτες, ο κόσμος. Αν προκριθούμε θα είναι μία μεγάλη χαρά για όλους μας, αν χάσουμε θα είναι μεγάλη απογοήτευση. Αλλά πιστεύω πως θα κερδίσουμε».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.