Lira 100: Βήμα – Ευρώπης για τη Ρίο Άβε

Γιώργος Μάντζιος04 Ιουλίου 2020

Ακόμη 5 αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πορτογαλικού πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τόσο στα υψηλά, όσο και στα χαμηλά στρώματα. Με την κρίσιμη 30η αγωνιστική θα ασχοληθεί αποκλειστικά η στήλη αυτή την εβδομάδα. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για τις επιλογές που ξεχώρισα:

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ: Η Πορτιμονένσε πριν από την διακοπή λόγω της πανδημίας θεωρούνταν ξεγραμμένη από τους περισσότερους. Ωστόσο στην επανέναρξη πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού (για τα δικά της δεδομένα πάντα) όντας αήττητη σε 5 παιχνίδια και μαζεύοντας 11 πολύτιμους βαθμούς. Σταμάτησε την Μπενφίκα (σε ένα ματς που έχανε 2-0 και πήρε την ισοπαλία), έχει πλέον καλή ψυχολογία και μάχεται στα ίσα για την παραμονή στην κατηγορία. Απέναντι της μια Γκιμαράες που παλεύει επίσης για την Ευρώπη, ωστόσο είναι στο -4 από την πεντάδα και δεν έχει και το πιο βατό πρόγραμμα. Στα δικά μου μάτια, για να τα καταφέρει, θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» ομάδες που βρίσκονται από πάνω της. Επιλογή το καλοπληρωμένο 1DNB (2,40), αφού με την ισοπαλία θα πάρουμε το ποντάρισμα πίσω.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ: Ο Μπρούνο Λάζε «πλήρωσε το μάρμαρο» των δύο συνεχόμενων ηττών από Μαρίτιμο και Σάντα Κλάρα για την Μπενφίκα, αλλά η διοίκηση μάλλον ρίχνει… λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου, αφού συνεχίζει μέχρι το φινάλε με υπηρεσιακό τεχνικό, όντας στο -6 από την κορυφή (ουσιαστικά -7 αφού υστερεί και στην ισοβαθμία). Εντός έδρας δέχεται φέτος πιο εύκολα το γκολ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παραμένουν τα προβλήματα της στην άμυνα. Δέχθηκε 4 γκολ (!) από την αδιάφορη Σάντα Κλάρα, έχει δεχθεί γκολ και από την υποβιβασμένη Άβες φέτος και η Μποαβίστα απαλλαγμένη από το όποιο άγχος για την παραμονή, θεωρώ δεδομένο πως θα απειλήσει στη Λισσαβόνα. Η ομάδα του Ντάνιελ Ράμος έκανε διπλό στην έδρα της Μπράγκα πριν μερικές αγωνιστικές, έχει την ποιότητα τουλάχιστον για να σκοράρει, ενώ τα 5 από τα 7 τελευταία μεταξύ τους έληξαν με G/G. Το G/G λοιπόν η επιλογή μου (2,30).

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΡΙΟ ΑΒΕ: Η Ζιλ Βιθέντε δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο, ωστόσο έχει έναν… αέρα 6 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Μετρά 4 ήττες και μόλις 1 νίκη (κόντρα στην ουραγό Άβες) μετά την επανέναρξη και στα δικά μου μάτια, η Ρίο Άβε έχει την ευκαιρία για ένα μεγάλο βήμα εξόδου στην Ευρώπη. Το συγκρότημα του Κάρλος Καρβαλιάλ έρχεται από τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Μπράγκα, πιο πριν έκανε διπλά στις έδρες των Μορεϊρένσε και Σετούμπαλ, ενώ στην ήττα από την Μπενφίκα έμεινε με 9 παίκτες και λύγισε στο φινάλε. Μετά τις Πόρτο και Μπενφίκα είναι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά στο πρωτάθλημα (8) και μπορεί να προσθέσει άλλο ένα διπλό στο ενεργητικό της (2,10).

Οι επιλογές μου:

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 1 DNB (2,40)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ G/G (2,30)

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΡΙΟ ΑΒΕ 2 (2,10)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.