LIRA 100: Τώρα ή ποτέ για την Γκρόνινγκεν

Γιώργος Μάντζιος25 Φεβρουαρίου 2023

Μετά από ένα τριήμερο ευρωπαϊκών κυπέλλων, επιστρέφουμε στην δράση των πρωταθλημάτων κι ενώ το επόμενο μεσοβδόμαδο έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές, εξ αναβολής παιχνίδια και παιχνίδια κυπέλλου ανά την Ευρώπη. Κανονικά παίζουν Ολλανδοί, Βέλγοι και Πορτογάλοι και σας παραθέτω ότι ξεχώρισα για το διήμερο:

Ξεκινώντας από την Ολλανδία, λέω να στηρίξω για πρώτη φορά φέτος την Γκρόνινγκεν, που δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή και ξέρει πως για να τα καταφέρει, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της (εκεί έχει πάρει τους 9 από τους 14 βαθμούς που έχει). Προέρχεται από δύο σερί 1-1 εντός με Έμεν και Τβέντε και αν βγάλει το ίδιο πάθος, πιστεύω θα τα καταφέρει απέναντι στην Εξέλσιορ. Την ομάδα που μετράει 1-1-9 και 8/33 γκολ εκτός έδρας, δέχεται εύκολα φάσεις, κουβαλά δύο καλές απουσίες (Ντριούχ στην επίθεση και Ελ Γιακουμπί στην άμυνα). Σύμμαχος για τους «πράσινους» του ολλανδικού βορρά και η παράδοση με 12-2-0 στα 14 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο. Για την Γκρόνινγκεν ακολουθούν δύο εκτός έδρας δοκιμασίες με Φέγενορντ και Άλκμααρ, οπότε η νίκη σε αυτό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Επιλογή ο άσος (1,90).

Στο Φορτούνα Σιτάρντ – Φέγενορντ βλέπω γκολ και θέαμα, έτσι όπως παίζουν οι δύο ομάδες και κυρίως λόγω του γρήγορου ρυθμού που δίνουν στα παιχνίδια τους. Άμεσες μεταβάσεις από άμυνα σε επίθεση, σπάνια κοντρολάρουν το παιχνίδι τους. Η Φορτούνα σκόραρε και στο ματς του πρώτου γύρου, έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά και σε αυτό το γήπεδο έβαλε 2 γκολ στην PSV και 2 γκολ στον Άγιαξ. Η Φέγενορντ από την άλλη έχει περισσότερα γκολ εκτός παρά εντός έδρας, ενώ τα 9 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο έληξαν με τα εξής σκορ: 1-3, 1-3, 1-2, 4-2, 1-4, 1-2, 2-4, 2-3 και 1-2. Επιλογή το G/G & over (2,05).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο, καλοπληρωμένο δείχνει το over στο Βέστερλο – Ουνιόν Σεν Ζιλουά. Καταρχάς οι φιλοξενούμενοι είναι μετά τις Γκενκ και Οστάνδη, η ομάδα με τα περισσότερα over στο πρωτάθλημα (17 έως τώρα). Έρχεται από γεμάτα σε φάσεις παιχνίδια όπως το 2-4 από την Σταντάρ, το 1-1 με την Κλαμπ Μπριζ (χάθηκαν πολλές τελικές) και το 4-0 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η Βέστερλο παίζει χωρίς άγχος, διατηρεί την 2η καλύτερη εντός έδρας επίθεση στην κατηγορία (31 γκολ σε 13 ματς). Το μεταξύ τους ματς στο πρώτο γύρο έληξε 1-1, αλλά είχε 38 τελικές και 14 κόρνερ. Τα 5 από τα 6 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο ήταν over. Επιλογή το over (1,85).

Λέω επίσης να στηρίξω την Κλαμπ Μπριζ. Μου είναι αδιανόητο το γεγονός πως η περσινή πρωταθλήτρια Βελγίου έχει να νικήσει εντός από τον περασμένο Οκτώβριο!!! Έκτοτε μετρά 7 παιχνίδια για κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη χωρίς νίκη. Έχει ωστόσο βελτιώσει κάπως την εικόνα της και επειδή τα παιχνίδια απέναντι στην Γάνδη είναι ντέρμπι με αντιπαλότητα, ίσως αποτελέσει μια καλή αφετηρία για αυτήν. Σημαντική η επάνοδος του Σκοβ-Ολσεν στην επίθεση, απέναντι σε μία Γάνδη που ξόδεψε δυνάμεις για να αποκλείσει την Καραμπάχ την Πέμπτη (το ματς κρίθηκε στα πέναλτι) και λογικά θα βγάλει και κούραση. Επιλογή ο άσος (2,15).

Κλείνω με την Πορτογαλία και βασική μου επιλογή τις κάρτες στο Μαρίτιμο – Σάντα Κλάρα. Ματς… «ο θάνατος σου η ζωή μου», ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή και σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να είσαι χαλαρός. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 7 κίτρινες και 1 κόκκινη, ενώ επιστρατεύτηκε ο… ελίτ Πορτογάλος ρέφερι Αρτούρ Σοάρες Ντίας που φέτος έχει 92 κάρτες σε 14 παιχνίδια (πάνω από 6 ανά μέσο όσο). Επιλογή το over 6,5 κάρτες (2,05).

Δεύτερη επιλογή η Πάσος Φερέιρα που παρότι ουραγός έχει βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της με 9 βαθμούς σε 6 παιχνίδια, όταν πιο πριν είχε μόλις 3 σε 15 παιχνίδια! Η Μποαβίστα έχει ένα +11 από τις επικίνδυνες θέσεις, είναι πιο χαλαρή βαθμολογικά και επιπλέον εκτός έδρας δείχνει αδυναμίες (2-1-7 και 9/19 γκολ). Επιλογή το 1DNB (1,80).

Οι επιλογές μου:

-ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΕΞΕΛΣΙΟΡ 1 1,90

-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ G/G & OVER 2,05

-ΒΕΣΤΕΡΛΟ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑ OVER 1,85

-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ 1 2,15

-ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ OVER 6,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,05

-ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ 1DNB 1,80

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.